Birçok topluma göre adaçayı tütsüsü, batıl inanç olarak, nazardan korunmak için yakılırdı. Son zamanlarda yapılan araştırmaya göre adaçayı tütsüsü bir odada bir saatliğine yakıldığı zaman bakterilerin yüzde 94’ünü yok ediyor.
Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde yetişen ve 90 çeşidi bulunan adaçayı’nın dünya genelinde ise 900 çeşidine rastlandı. Birçok çeşidiyle doğada elde edilen adaçayı bitkisi bazı kültürler tarafından dini ritüellerde kullanılıyor.
Negatif enerjilerden ve düşüncelerden kurtulmak için yakılan adaçayı tütsüsü günümüzde meditasyon ve yoga gibi uygulamalar sırasında zihni sakinleştirmek ve odaklanmayı artırmak için tercih ediliyor.
“TÜTSÜ NEDİR”
Tütsü, yanarken kokulu dumanı bertaraf eden aromatik biyotik bir malzemedir. Terim, ürettiği aroma yerine malzemenin kendisini ifade eder. Tütsü astetik nedenlerle, terapide, meditasyonda ve törende kullanılır. Ayrıca basit bir deodorant veya böcek savar olarak da kullanılabilir.
“TÜTSÜ NASIL YAKILIR”
Tütsüyü yakmadan önce, ucunu dikkatlice ateşe vermelisiniz. Alevi kısık tutun ve tütsünün iyice yanmasını beklemelisiniz.
Kaynak: Haber Merkezi