Gün içinde kendini sürekli kaygı pozisyonunda bulunan kişiler için Psikoterapist Kim:


“Örmek, kişinin kaygıda katkıda bulunabilecek düşünce kalıplarından dikkatini dağıtmasını ve yeniden yapılandırmasını sağlıyor. Örme işi stresi azaltmada toplumsal somut olarak ek fırsat.” yorumununda bulunuyor.

Sosyal medyadan uzakta zihni sakinleştirerek beyin gücünü ortaya çıkarmak isteyenler için atılan her ilmek sayısı destekleyici bir ortam oluşturuyor. Yapılan bir anket sırasında katılımcıların %65'inin hayatındaki stres nedeniyle örgüye başladığı ortaya çıkarıldı. Hayatındaki stresle baş edemeyenler örgü faaliyeti ile vücudunu daha gevşek pozisyona getirerek kaygıdan uzaklaşabilir.

İngiliz sanat tarihçisi ve yazar Rozsika Parker 1984 yılında paylaşmış olduğu bir makalede şu sözlere yer verir:


"Bir hatıra ya da resmi tamamlamak için geçen sürenin bir yas dönemine ve olası ayrılık ve kaybın kabulüne izin veriyor.”


Bu durum aslında sevdiklerinizin sizlere el emeği ördüğü ve sevgisini kattığı el işlerinin hediye ve anıdan daha çok yas dönemi ve ayrılık ile oluşan acıyı azalttığı, bu durumu kabul etmenin daha kolay hale geldiği ifade ediliyor.