Salon bitkilerinin havayı temizlemedeki faydası NASA tarafından yapılan araştırmalar neticesinde ortaya çıkarıldı. 1989 yılında yapılan bu araştırma ile hava akımı az olan kapalı alanlarda zararlı toksinlerin havadan emilebilmesini sağlayacak bitkiler keşfedildi. NASA'nın keşfettiği o bitki Şamadora adıyla da bilinen Dağ Palmiyesiydi.
Güzelliği ile ortama şıklık katacak aynı zamanda ortamı arındırıcı özelliğe sahip olan Barış Zambağı evde yetiştirilebilecek yeşil bitkiler arasındadır. Koyu yeşil yapraklarının içerisinden çıkan beyaz çiçekli görüntüsü ile ortama şıklık katan bu bitki diğer adıyla Yelken Çiçeği olarak anılır. Bulunulan ortamdaki toksikleri temizleyerek havayı kirleten alerjik reaksiyonlara karşı tepkime geliştirir.
Sert ve plastik bir görünüme sahip ortama şıklık katan bu salon bitkisi ortamdaki toksinleri tamamen arındırıyor. Kauçuk adı verilen bu bitki kimyasal bileşimi sayesinde özellikle astım problemi yaşayanlar için öneriliyor.
Cildi gençleştiren hücreleri yenileyen Aloe Vera bitkisi bulunan ortamda havayı filtreleyen bir özellik sağlıyor. Salonda veya yatak odasında tercih edilebilir.
Solunum güçlüğü çekenler alerjik bünyeye sahip olanlar havadaki toksinleri tamamen filtreleyen İngiliz Sarmaşığı ortama şıklık katıyor. Zamanla büyüyerek olanca hızıyla bulunduğu ortamı sarabilen bu yeşil bitki uzun yıllardır alerji problemi yaşayanlar için şifacı etkisini gösteriyor.
Her evin olmazsa olmazı kılıç bitkisi Paşa Kılıcı adıyla da anılır. Daha çok kuru yerlerde yetişen bu bitki havadaki toksinlerin tamamını temizliyor.
Öksürük, burun tıkanıklığı ve boğazda tahrişlenme. Tüm bu şikayetler havadaki Amonyaktan kaynaklanıyor. Flamingo çiçeği bitkisi kırmızı rengi ile türünün tek örneğidir. Parlak kırmızı rengi ortama şıklık katarken havadaki Amonyağı kendi içerisinde filtreliyor.
Bulunulan ortamda bol oksijen yayan türünün tek örneği Kraton bitkisi görüntüsü ve şıklığı hızlı büyüme özelliği ve renkli yapısı ile salonunuzda şıklık katacak.