Doktorlar, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu etkisi bulunan kabak çekirdeği tüketimini öneriyor. Kabak çekirdeğindeki lifler, kandaki kötü kolesterolü düşürür ve böylelikle kalp ritmini düzenleyerek damarlardaki tıkanıklıkları azaltır. Yoğurtta bulunan yüksek orandaki probiyotik, kabak çekirdeğinde de mevcuttur. Probiyotik bağırsakların düzenli ve iyi çalışmasını sağladığı için sindirim sistemini destekleyici etkisi vardır.

Uzmanlar, sindirim sistemi güçlü olan bir vücudun rahat bir şekilde mutluluk hormonu salgıladığını hatırlatıyor. E vitamini bakımından zengin olan kabak çekirdeği cilde çok faydalı besinler arasında gösteriliyor. Bilindiği üzere E vitamini cilt sağlığında çok önemlidir. Hücre dokusunu değiştiren E vitamini cilt sağlığını hem korur hem de güçlendirir.


Kabak çekirdeği cilt kadar saçlara da faydalıdır. Saç dökülmesini ve kırıkları engellemek için düzenli olarak kabak çekirdeği tüketilmesi yeterlidir. Her gün 1 avuç dolusu kabak çekirdeği yemek vücudu hem besler hem de güçlendirir. Kabak çekirdeğinin doku ve kaslara faydalı olduğu belirtiliyor.