Evet değerli okuyucular Şanlıurfa'da hastaların randevu çilesi var. Bitmiyor ve bitmeyecektir.
Ne zaman ki 1700 yataklı Şanlıurfa şehir hastanesi hizmete girer o zaman bir nebze olsa da insanların doktor randevu çilesi, ultrason, MR ,tahlil, kemoterapi tedavi ve yoğun bakım çileleri belki o zaman son bulabilir.
Bugün Şanlıurfa'da devasa büyüklükte 3 tane Devlet hastanesi ve birde Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi mevcuttur. Ek binalarını saymıyorum.
İlçe hastaneleri zaten kadro ve yatak yönünden içler acısı.
Geçen hafta sonu Sayın Cumhurbaşkanımız ilimize teşrif etti. Belki bir kaç STK dışında hangi kamu müdürü acaba sağlık kadroları yetersiz diyerek, Cumhurbaşkanımıza rapor verdi. Milletvekillerimiz bu konuda ne yaptı acaba.
Tıp kadroları yetersiz diye randevularını alınmadığını, ultrason, emar, tomografi için iki, üç aya gün verildiğini hangi iktidar mensubu, yönetici Cumhurbaşkanımıza rapor etti.
1983 yılından beri kurulan 800 yataklı Eyyubi’ye Devlet Hastanesi neden yerinde sayıyor. M. Akif İnan ve 800 yataklı hastanede hasta izdihamından adım atacak yer yok. İnsanlar işini görsün diye hastane içinden referans arayıp yardım dileniyor.
İlimizde mülteci muhacir nüfus ile birlikte yaklaşık 3 milyon civarında insan yaşıyor. Bu insanlara aşağı yukarı 2250 civarında hasta yatağı hizmet veriyor. Ve Urfa da halk, hepatit grip ve kanser türü enfeksiyonel bir çok hastalık ile boğuşuyor. Aile hekimleri kendi sorunlarından şikayetçi, uzman ve hemşireler hakeza aynı dertten müzdarip.
Teknolojik cihazlar ya bakımsız veya depolarda tadilat bekliyor. Aktif olanların öncesindeki izdihamdan dolayı hali içler acısı. Kısacası hastaların çilesi bitmez vaziyette.
Bu kadar sorun içinde sağlıklı kalmak zaten başlı başına bir sorun ama yine de sağlıcakla kalın.
Saygılarımla