Değerli dostlar bugün sizlerle Şanlıurfa sağlık teşkilatlarına şöyle kısaca bir göz atacağız.

Değerli dostlar bugün sizlerle Şanlıurfa sağlık teşkilatlarına şöyle kısaca bir göz atacağız.

Şanlıurfa il sınırları dahilinde toplamda 20 Devlet hastanesi bulunmakta ve bunlarda da toplam 4.037 adet hasta yatağı teşkil edilmiş ve hastalarımıza hizmet vermektedir. Ayrıca

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi de bünye içerisinde de 640 adet hasta yatağı ile hizmet vermektedirler.

Temennimiz yıllardır, hikayesi uzun süren Şanlıurfa şehir hastanesi 2024'te açılırsa orada da 1700 civarında hasta yatağı, hastaneye tedavi görmek için gelecek hasta vatandaşlarımıza hizmet vermek için, değerli Tıp  adamlarımız ve sağlık memurlarımızla hizmete hazır gelecektir

Ayrıca Şanlıurfa merkezde 30'a yakın sağlık ocağı teşkilatı da bulunmakta olup, doktor ve sağlık memurları ile vatandaşımıza mahallinde hizmet için çalışmaktadırlar.

Mevcut iktidar sağlık teşkilatlarında gerçekten bir devrim yaratmış ve insan sağlığı için her türlü hizmeti görev kabul etmiştir.

Bu hizmetlerin yapılmasında emeği geçen kamu ve özel tüm müteşebbislere şükranlarımızı sunuyoruz.

Buraya kadar her şey normal görünse de okuyucularıma sorumluluğumuz gereği bazı aksaklıları da söylemek zorundayız...

Yataklı ve tam teşekküllü sağlık birimlerimizde akşam mesailerinde de tıbbi uygulama olduğu söylense de tam hizmet verildiğini kabul edemeyiz, bu durum gündüz mesaisinde yığılmayı çok aşırı şekilde arttırmaktadır.

Bazı doktorlarımızın (onların kulakları çınlasın) hastalar arasında kayırmacılık yaptıklarını gözlemliyoruz.

65 yaş sınırında olan büyüklerimize hürmetin yeterli olmadığını da açıkça görmüş bulunuyorum.

Bilhassa onkoloji, kardiyoloji gibi ana kademeler hayati öneme haiz birimlerde tetkik tedavi ve inceleme cihazlarının çok aktif durumda olması ve yedeğinin olması gerekmektedir.

Sağlık biriminde kullanılan malzemelerin yedeği olmadığı takdirde vatandaşa bugün git haftaya gel denmesi bizi gerçekten üzmekte ve konuyu yetkililerin dışında  hatta milletvekiline dahi söylemek durumunda bizi bırakmaktadır.

Sağlık teşkilatlarında hijyene özelikle dikkat etmek gerekir, kılık kıyafet de önemli, personel hizmet verirken, üstü başı kirli bir görünüm hastayı daha da hasta eder.

Kullanılan demirbaşların düzeni tadilatını da söylemeye gerek yok sanırım.

Bugün bir tıp doktoru 60 bin liradan aşağı maaş almıyor. Rütbece en düşük bir sağlık memuru bile 24 bin liradan aşağı maaş almıyor.

Bu maddi durumu da önemsemek devlete ve vatandaşa olan sorumluluğu ciddi ciddi yerine getirmek gerekir.

Burada yöneticilerimize büyük görev düşmekte denetimi tetkik ve teftişi hiçbir zaman göz ardı etmemek gerekir diye düşünüyorum.

Tüm dostlara sağlıklı günler ve huzurlu bir yaşam dilerim.

Saygılarımla