URFANATİK- Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde Keşfet Lab atölyesi kuruldu. Atölyede çocuklara duygu eğitimi, astronomi bilgisi ve yaş düzeylerine göre bilgi ve eğitimler veriliyor.

Uzman eğitmenler tarafından açılan atölye hedef çocukların gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmak.

I M G 6351

Keşfet Lab atölyesinde çocuklara robotik kodlama, 3D tasarım, uzay ve astronomi, STEM, akıl oyunları, resim kodlama, ahşap atölyesi gibi eğitimler veriliyor.

İlginin çok fazla olduğunu ifade eden Uzman Eğitmenler, hedeflerinin daha çok kitlelere ulaşmak olduğunu belirtti.

I M G 6327

“ÇOCUKLARIN YARATICILIĞINI GÜÇLENDİREN BİR ATÖLYE YAPMAK İSTEDİK”

Çocukların yaratıcılığını güçlendirmek için bir atölye yaptıklarını belirten Psikolog Hatice Köroğlu, “Bugün Şanlıurfa'da farklı bir atölye yapmayı planladık. Uzay ve psikoloji atölyesi. Hem uzayı hem psikolojiyi birleştiren ve çocuklarımızın yaratıcılığını güçlendiren bir atölye yapmak istedik. Bugün buraya gelen çocuklarla beraber güneş gözlemi yapacağız. Teleskopla beraber daha sonra onlara duygu eğitimi, astronomi bilgisi vereceğiz onların yaş düzeylerine göre bu bilgiler çerçevesinde onların hem yaratıcılığını etkilemek hem de onlara bir duygusal regülasyon kazandırmak hedefimiz olacak. Ben de onlar kadar heyecanlıyım çünkü bugün ilk defa ben de güneş gözlemi yapacağım. O yüzden bugün buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Bakalım bizi neler bekleyecek?” diye konuştu.

hatice köroğlu

“UZAY ÜLKEMİZDE SON BEŞ YILDIR BAYAĞI POPÜLERLEŞTİ”

Uzay ülkemizde son beş yıldır bayağı popülerleştiğini ifade eden Astronom Halil Bağış, “Bugün burada çocuklara psikoloji ve astronomi iki disiplini bir araya getiren bir etkinlik yapıyoruz. Burada çocuklar uzayı, gezegenleri işte yıldızları falan tanıyorlar. Ama bu sırada onların merakları işte yaklaşımları işte etkinlik yaparken seçtikleri boyama renkleri falan orada da nasıl bir işte zihin yapıları var. Onlara bakmaya çalışıyoruz. Böyle bir etkinlik olacak.  En sonunda da gökyüzü gözleme yapacağız teleskopla. Hava açık görünüyor. Böyle bir etkinlik yaptık. Bunun da amacı aslında çocukların işte içinde bulundukları gezegende sınırlı kalmamaları ve evreni tanımaları kocaman, sınırsız bir evrende yaşıyoruz. Bunu öğrenmeli bu da birçok şeylerin aslında hayata katkı sunuyor. Yani matematik ve fen bilimleri gibi alanları tanımalarını da sağlıyor. Böyle uzay çok popüler bir alan. Ülkemizde de son beş on yılda bayağı popülerleşti. Böyle bir alan bize katkı sunmaya çalışıyoruz çocuklara” dedi.

halil bağış

“İLK DEFA BÖYLE BİR ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

İlk defa böyle bir çalışma yapacaklarını belirten Psikolog Funda Çakmaklı Çiftçi, “Bugün çok güzel bir atölye planladık Hatice hocam ve Halil hocamla. Çocuklara farklı bir deneyim kazandırmak istedik. Aynı zamanda da duygularını analiz edip velilerine, ebeveynlerine güzel bilgiler sunmak istedik. İlk defa böyle bir çalışma yapacağız. Bizler de çok heyecanlıyız. Katılım sağlayanlara çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

funda çakmaklı çiftçi

Antimalware Service Executable nedir? Antimalware Service Executable nedir?

“AMACIMIZ ÇOCUKLARIN GERÇEK POTANSİYELLERİNİ ORTAYA ÇIKARMAK”

Amacımız çocukların gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmak diye konuşan Bilişim Teknolojileri ve Yazılım öğretmeni Uğur Uysal, “Bilişim teknolojileri ve yazılım öğretmeniyim yaklaşık yirmi yıldır bilim ve teknoloji alanında faaliyetler yürütüyorum. Keşfet Lab’ı kurduk. Keşfet Lab ile beraber amacımız akademi derslerinin yanı sıra burada çocukların diğer bilişsel becerilerine odaklanarak dört yaş itibariyle kodlama eğitimleri İngilizce eğitimi ve müzik eğitimi gerçekleştirmekteyiz kodlamayla beraber robotik, üç boyutlu tasarım, sistem eğitimleri ve uzay bilimleri eğitimleri gerçekleştirmekteyiz. Burada amacımız tek başarılık akademiyle olmayacağını asıl başarının çocuğun kendini keşfetmesi olduğu noktasında bir vizyonla burayı açtık. Tek başarının akademi başarı olmayacağını asıl başarının çocukların kendini keşfetmesi olduğuna inanarak burada çocukların kendilerini keşfetmelerini, kendi potansiyellerini keşfetmelerini sağlayacağımız bir ortam hazırladık. Dört yaşından itibaren üniversiteye kadar işte mobil uygulama eğitimleri, robotik kodlama eğitimleri, sistem eğitimleri, üç boyutlu tasarım eğitimleri gerçekleşmekte. Amacımız çocukların gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmak” dedi.

uğur uysal

Editör: Ayhan Kesici