Atatürk Barajı Gölü kenarında olması nedeni ile su sporları ve Balıkçılık anlamında büyük öneme sahip olan Şanlıurfa’nın Bozova ilçesi önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı.
Şanlıurfa Amatör ve Olta Balıkçılığı Derneği (ŞAOBDER ) tarafından Sazan Balığı Yakalama Yarışması ” Bozova ilçesine bağlı Yaslıca mahallesinde düzenlendi.
Düzenlenen yarışmaya Malatya, Gaziantep Marmaris, Mardin, Konya, Halep ve Trabzon başta olmak üzere birçok yerden katılım sağlandı. Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bozova Kaymakamlığı ve Bozova Belediyesi tarafından desteklenen organizasyon büyük ilgi gördü.
Şanlıurfa Amatör ve Olta Balıkçılığı Derneği Başkanı Ömer Özel, Atatürk Lake 2024 Sazan Balığı yakalama yarışmasının ilçe açısından önemine değinirken yarışmanın geneli hakkında Urfanatik mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.
ŞAOBDER Başkanı Özel, bu yarışmayı düzenlemelerinin amaçlarının dostluk ve kaynaşma olduğunun altını çizdi. Başkan Özel, yakalanan Balıkların gerekli ölçümler yapıldıktan sonra tekrar salındığını aktardı.
Şanlıurfa Tarım Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hakan Akgün de yapılan yarışmanın önemine değinerek İl Tarım Müdürlüğünün desteklerinden bahsetti. Hakan Akgün “Salım candır” “Çoğal da gel” “Büyü de gel” sloganlarıyla yakalanan balıkların doğal ortama tekrardan salındığını belirtti.
3 gün süren yarışmanın ardından başarılı olanlara ödül takdim edildi. Bozova'yı gelip gören balıkçılar buralara hayran kaldıklarını ve bir daha geleceklerini belirtti.
“BURAYI GÖRDÜ HAYRAN KALDI”
Şanlıurfa Amatör ve Olta Balıkçılığı Derneği Başkanı Ömer Özel yarışmaya ilişkin yaptığı açıklamada;
“Atatürk Lake 2024 Sazan Balığı yakalama yarışması” katılım şu ana kadar iki yüzün üstünde 200 kg üstünde Balığımız var, en küçük 8 kilogram. Amacımız insanlarla kaynaşmak tanışmak. Şu anda Marmaris’ten gelen bir ekibimiz var burayı gördü hayran kaldı, bir dahaki yarışmada diğer arkadaşlarla beraber gelecek. Şu an bir ekiple gelmiş diyorum ki seneye üç ekiple gelir. Malatya, Gaziantep Marmaris, Mardin, Konya ve Trabzon’dan gelen ekibimiz var. Bizim aldığımız bütün balıkların hepsini iade ediyoruz, tuttuğumuz gibi tekrar ölçümünü yapıp iade ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.
“BURADAKİ TEMEL AMAÇ DOSTLUK VE KAYNAŞMA”
Şanlıurfa Tarım Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hakan Akgün etkinliğe dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Burada başkanımın da ifade ettiği gibi yedi vilayetten 102 katılımcı söz konusu. Bu tür etkinlikler ve bu tür yarışmalarda birlik beraberlik dostluk arkadaşlık bunla beraber tarım ve orman Bakanlığımızın Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürlüğümüz uhdesinde yürütmüş olduğumuz çalışmaları da anlatmak kaydıyla bugün etkinlik alanındayız. Başkan Ömer Bey’in de ifade ettiği gibi yedi vilayetten katılım söz konusu 102 katılımcının da katılmış olduğu bir etkinlik bu buradaki temel amaç özellikle tarım orman Bakanlığımızın bünyesinde çıkan ve eylül ayında yürürlüğe giren 6/2 numaralı sportif amaçlı olta balıkçılığı düzenleyen Tebliğ kapsamında burada yarışma yapılıyor ve yarışmanın da tabii kuralları var kurallara uymak kaydıyla insanlar bir araya geliyorlar kaynaşıyorlar tanışıyorlar arada bir gönül bağı oluşuyor aynı zamanda Halep’te bir de katılım söz konusu bu yarışmaya yani uluslararası bir yarışma olduğunu da söyleyebiliriz yedi vilayette de katılım olduğunu göz önüne aldığımızda buradaki temel amaç dediğim gibi insanların bir araya gelip özellikle dostluk ve kaynaşmanın amatör balıkçıların önemini sportif amaçlı oto balıkçının kamuoyuna önemini anlatma babında yapılan bir etkinlik bu Yakalanan balıklar az önce başkanımızla ifade ettiği gibi “salım candır” “çoğal da gel” “büyü de gel” sloganlarıyla doğal ortama tekrardan salıyor. “