Tarım

Müdür Aksoy’dan tarımda stratejik destek vurgusu

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesinin ev sahipliği yaptığı Nar Paneline katıldı.

Abone Ol

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Nar Paneli'ne katıldı. Panelde, nar tarımının geçmişten günümüze olan yolculuğu ve dünya genelinde artan nar üretimi ve tüketim trendleri hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.

Mehmet Aksoy, "Narın Tarihçesi, Önemi ve Dünyada Narın Artan Trendi" başlıklı sunumu ile panelde geniş bir bakış açısı sundu. Destekleme modelinin detaylarına değindi. Bu modelin üreticilere sağlayacağı avantajları örneklerle açıklayan Aksoy, özellikle nar üretiminde yüksek verim ve kaliteyi yakalayabilmek için bu desteklemelerin önemine vurgu yaptı. 

Sunumunda, Şanlıurfa'da gerçekleştirilen baraj yatırımlarına da değinen Aksoy, suyun tarımdaki kritik rolünü vurguladı. Yapılan barajlar sayesinde sulama imkânlarının artırıldığını ve bunun nar üretimi başta olmak üzere tarımsal faaliyetlere büyük katkı sağladığını belirtti. Suyun tarım için stratejik bir kaynak olduğuna dikkat çeken Aksoy, bu yatırımların, bölgedeki tarım potansiyelinin sürdürülebilir bir şekilde gelişmesine zemin hazırladığını söyledi.

Tarım ve Orman Müdürlüklerinin her zaman üreticilerin hizmetinde olduğunu belirterek, bölgedeki nar üreticilerine sağlanan bilgi ve danışmanlık hizmetlerine de değindi.

Üreticilerin, karşılaştıkları sorunlar veya merak ettikleri konular hakkında destek almak üzere İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurabileceklerini söyleyen Aksoy, bu hizmetlerin tarımsal üretimde verimliliği artırmada büyük rol oynadığını belirtti.

ALO Ziraat Doktorum Projesi ile Sahada Destek

Aksoy, ayrıca ALO Ziraat Doktorum projesinden de bahsetti. Bu proje kapsamında Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademisyenleri ve Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli, sahada üreticilere doğrudan destek sağlıyor.

Aksoy, üreticilere yapılan bu tür sahadaki yardımların, tarımsal yeniliklerin ve bilimsel bilgilerin hızlı bir şekilde yaygınlaşmasına olanak tanıdığını ve böylece üretim kalitesinin yükseldiğini ifade etti.