Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Yanalova mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybetti. İki aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, Araçta bulunan 4 kişi yaşamını yitirdi.

Kaza sonrası açıklama yapan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Suruç-Birecik yolunun “Ölüm Yolu” haline geldiğini belirterek, gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle yetkilileri eleştirdi.

Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yol genişletme çalışmalarının yapılmadığını, çelik bariyerlerin eksik olduğunu ve bu durumun kazaları daha da ölümcül hale getirdiğini vurguladı.

Suruç Birecik Kaza

Tanal, daha önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na yol düzenleme çalışmalarıyla ilgili soru önergesi verdiklerini, ancak herhangi bir somut adım atılmadığını belirterek, “Bu yolda daha kaç kişinin hayatını kaybetmesi gerekiyor? Verilen sözler tutulmalı, bu yol bir an önce yapılmalıdır!” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar, Suruç-Birecik yolunda güvenlik önlemlerinin artırılması için yetkililerden acil çözüm beklediklerini dile getirdi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mahmut Tanal

“DAHA KAÇ KİŞİNİN ÖLMESİ LAZIM?”

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

“Şanlıurfa Suruç-Birecik Ölüm Yolu, dün gece yine can aldı! Suruç Yanalova mevkiinde, iki aracın çarpışması sonucu maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetti.

 Kendilerine Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Söz konusu çift yönlü yolda, genişletme çalışması yapılarak, araçların karşı şeride geçmesini ya da yoldan çıkmasını önceleyecek çelik bariyerlerin olmaması, faciaya davetiye çıkardı.

Çarpışmanın etkisiyle uçuruma düşen bir araçta, 3 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Şanlıurfa’daki Merkez Doğaya Can Veriyor! 12 Yılda 4 Bin 500 Hayvan Kurtarıldı Şanlıurfa’daki Merkez Doğaya Can Veriyor! 12 Yılda 4 Bin 500 Hayvan Kurtarıldı

 Eğer ek önlem olarak, yerden yükseklik de dikkate alınıp yol kenarında da bariyer olsaydı, söz konusu araç uçuruma düşmeyecek, belki vatandaşlarımız yaşamlarını yitirmeyecekti.

Ölüm Yolu’nda bu kaçıncı kaza?  Güya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, geçmişte soru önergemize verdiği yanıtta, yol düzenleme çalışmasının başlatılacağını belirtmişti. Hani nerede kaldı yol çalışmanız?  Daha kaç kişinin ölmesi lazım? Suruç-Birecik Ölüm Yolu artık yapılmalıdır!”

Editör: Musa Orak