Viranşehir’de faaliyet gerçekleştiren güneş enerjisi santrali (GES) projelerinde çalışan işçiler, bu sabah iddiaya göre, fazla mesaj mesai ücretlerinin ödenmemesi ve maaş iyileştirmelerinin yapılmaması nedeniyle iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.
GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ İŞÇİLERİ HAKLARINI ARIYOR
İlçede bulunan GES paresinde çalışan işçiler, normal mesai saatlerinin sabah 08.00 ile akşam 17.00 arasında olması gerektiğini, ancak bu saatlerin sık sık aşıldığını ifade etti. İşçilerin en büyük şikayetlerinden biri ise fazla mesai yapmalarına rağmen bunun ücretlerine yansıtılmaması.
Türkiye’de ekonomik koşulların her geçen gün zorlaştığını belirten işçiler, aldıkları maaşların geçimlerini sağlamaya yetmediğini dile getirdi. Üstelik, artan enflasyon ve yaşam maliyetleri nedeniyle maaşlarda iyileştirme yapılması gerektiğini savunan işçiler, firmaların bu konuda herhangi bir adım atmamasına tepkili.
İşçiler haklarını alabilmesi için firmaların bir an önce harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.