Gümüşhane’nin merkez Karaer Mahallesi Atatürk Caddesi’nde yasaklı pitbul cinsi köpeği maskesiz gezdiren kişi İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine takıldı.

Sahiplendirme belgesi bulunmayan yasaklı ırk ve çipsiz köpek barınağa teslim edilmek üzere Belediye görevlilerince muhafaza altına alınırken köpek sahibi olduğu ifade edilen şahsa 76 bin 173 lira para cezası kesildi.

ŞANLIURFALILAR DİKKAT

Şanlıurfa’da da yasaklı pitbul cinsi köpeğini maskesiz gezdiren, sahiplendirme belgesi bulunmayan kişilere 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet suçu kapsamında ceza işlem uygulanabileceği belirtiliyor.

PİTBULL'LAR TEHLİKELİ Mİ?

Pitbull cinsi köpek potansiyel olarak tehlikeli bir köpek ırkıdır. Fakat pitbullar doğası gereği saldırgan bir türe sahip olmadığı söyleniyor.

Şanlıurfa’dan Gaziantep’e Uzanan Lezzet Yolcuğu Şanlıurfa’dan Gaziantep’e Uzanan Lezzet Yolcuğu

Pitbull

Editör: Ahmet Durmuş