42 yıllık Şanlıurfalı köfteci sönmeyen köftenin sırrını açıkladı! Sır o malzeme... 42 yıllık Şanlıurfalı köfteci sönmeyen köftenin sırrını açıkladı! Sır o malzeme...

Kulaklıklar gündelik yaşamımızda hayatın bir parçası haline gelmiş durumda. Evde, işte, yolda her yerde kulaklık takıp müzik dinleyen binlerce kişi görebilirsiniz.  Fakat kulaklık kullanımının zararları bu süre zarfında düşünülmüyor.

Kulak hastalıklarının arkasında kulaklıkların uzun süre kullanımı yer alıyor ayrıca kulaklıklar radyasyona da yol açabiliyor. Çeşitleri ve kulanım alanlarına göre değişen kulaklıkların en çok tavsiye edilen türü kulağa her zaman daha uzak olanı. Örneğin kulak üstü kulaklıklar kulak sağlığı için yararlı olduğu biliniyor. 

Uzmanlar Silikonlu kulaklıkların kulağa daha yakın olduğu için uzun süre kullanıldığı takdirde geçici duyma kaybına yol açabileceğini vurguladı. Ses düzeyinin her zaman orta seviyelerde olması gerektiği belirtilirken her 3 saate bir kullanımına ara verilmeli uyarısı yapıldı.

Telefon Teknikeri Sezgin Şefkatlı, Kulaklık kullanımı ve türlerine ilişkin Urfanatik mikrofonlarına konuştu. Uzun süre kulaklık kullanmayı tavsiye etmediğini belirten Şefkatli önemli tavsiyelerde bulundu.

“RADYASYON ÖZELLİKLE ZARAR VEREBİLİYOR”

Tercihlerinin genellikle silikon kulaklıklardan yana olduğunu belirten Tekniker Sezgin Şefkatli;” Son zamanlarda kulaklıklarla ilgili çok şikâyetler almaktayız. Şunu belirtmek isterim ki kulaklıkların 3 saatten 5 saatten fazla kullanılmaması gerekiyor.”

“RADYASYON YAYIYOR”

Gençler genellikle sabaha kadar kulaklık kullanabiliyor diyen Tekniker Sezgin Şefkatlı; “Bunun çok zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Radyasyon yayması özellikle zarar verebiliyor. Bizim tercihimiz genellikle silikon kulaklıklardan yana oluyor çünkü eğer kulaklık sade plastik olursa kulağı daha çok rahatsız edebiliyor ve radyasyonu artırıyor” ifadelerinde bulundu.

“KULAK ÜSTÜ KULAKLIKLAR TAVSİYEMİZ”

Son olarak, Tekniker Şefkatlı;

“Kulak üstü kulaklıkları öneriyoruz. Kulağa ne kadar uzak olursa o kadar az zararlı olur. Uzun süre kulaklık ile çalışan kişiler içinde şunu söyleyebilirim 3-4 saat aralığında mutlaka yarım saat ara vermeleri gerekiyor. Kulaklıklarımızı her haftada bir ıslak mendil ile temizlememiz gerekir.”

Muhabir: Seher Ağaç