Şanlıurfa’da silah kullanımına olan ilgi dikkat çekiyor. Özellikle düğün ve benzeri kutlamalarda bilinçsizce yapılan atışlar vatandaşları korkutuyor çeşitli tehlikeleri de beraberinde getiriyor.

I M G 0132

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ve Şanlıurfa Valiliği tarafından  yorgun mermi ve bilinçsiz atışlar için sıklıkla uyarılar yapılmaya devam ediyorken kişilerin atış konusunda bilinçlenmesi için ise çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Peki silah hobimiz var ise neler yapılabilir? Daha bilinçli atışlar için kimlerden, nasıl destek alabiliriz? Poligonlar bu konuda ne kadar etkin?

I M G 0138

Uzmanlar literatürde 3-5 kilometre uzaklıktaki bir yere merminin düştüğünü ve bunun yorgun mermi olduğunu belirtiyor. Bunun engellenmesi için ise daha bilinçli atışların gerçekleşebilmesi için poligonları öneriyor.

Şanlıurfalıların silah sıkma hobisine değinen Atış Eğitmeni Davut Kaya “poligon dışında açık alanlarda kesinlikle atış yapmayalım” dedi.

“ŞANLIURFA’DA İNSANLARIN SİLAHA İLGİSİ ÇOK”

Meslekte 15 yıllık serüvenine değinen Atış Eğitmeni Davut Kaya;

Büyükşehir Belediyesi BELTUR A.Ş. Personel Alımı Yapacak Büyükşehir Belediyesi BELTUR A.Ş. Personel Alımı Yapacak

“Şanlıurfa’da insanların silaha ilgisi çok fazla. Bizim buradaki amacımız ise insanlara bilinçli bir şekilde atış yaptırmak, gerekli temel ve profesyonel anlamda da eğitim vermek. Bilinçli bir şekilde yapılan atışlar ile yorgun mermiye hayır kampanyamıza da katkı sağlamak en büyük amaçlarımız arasında diyebilirim.”

I M G 0112

I M G 0120

“YORGUN MERMİ”

Atış Eğitmeni Davut Kaya;

“Özellikle altını çizmek istediğim bir husus var. Silah sıkma gibi bir hobimiz varsa bunu daha eğlenceli hale getirip bilinçli şekilde yapmak için poligonlar dışında kesinlikle atış yapmayalım. Dağda, bayırda ve benzeri ormanlık alanlarda sağa sola atış yapmayalım. Çünkü literatürde 3-5 kilometre uzaklıktaki bir yere merminin düştüğü biliniyor. Bizler buna yorgun mermi diyoruz ve bu yorgun mermiler çok büyük tehlikelere sebebiyet verebiliyor. O yüzden atışlarımızı bilinçli bir şekilde yapalım”  dedi.

I M G 0124

I M G 0141

PEKİ POLİGONA KİMLER GİDEBİLİR?

Yaş kriterine değinen Atış Eğitmeni Kaya kriterleri;“18 Yaşını geçmiş her vatandaş poligonumuza gelip atış yapabilir. Yabancı kimlikli kişiler ise pasaportu veya yabancı kimlik numarasıyla gelip burada atış yapabiliyor” olarak belirledi.

I M G 0130

I M G 0147

“MÜŞTERİ KİTLEMİZ”

Atış Eğitmeni Davut Kaya;

“Müşteri kitlemiz genellikle askeri personel, polis memuru, taşıma ruhsatı olan vatandaşlar ve silahlanmayı düşünen silaha merakı olan vatandaşlardan oluşuyor. Kişi silah almadan önce gelip deneyimlemek istiyor. Silahlı özel güvenlik belgesi almak isteyen kursiyerlerimiz gerekli temel eğitimleri, mevcut belgesi olanların yenileme eğitimleri ve sınava gireceklerin sınav atışları da poligonumuzda gerçekleşiyor.”

I M G 0135

“GÖZÜMÜZÜN GÖRMEDİĞİ YERE ATIŞ YAPMIYORUZ”

Son olarak, Atış Eğitmeni Davut Kaya;

“Kesinlikle gözümüzün görmediği yere atış yapmıyoruz. Havaya rastgele atış yapmıyoruz. Yorgun mermi dediğimiz olayı yaşamamak için mümkün olduğunca poligon dışında açık alanlarda atış yapmayalım lütfen” ifadeleriyle yorgun mermi konusunun hassasiyetini belirtti.

I M G 0150

I M G 0125

Kaynak: Seher Ağaç