Batman'ın Sason ilçesinde üretilen coğrafi işaretli organik çilek Şanlıurfa ve çevre illere gönderiliyor.

Çİftçilerin beklediği haber geldi Çİftçilerin beklediği haber geldi

Tarım ülkesi olan Türkiye’nin her bölgesinde farklı ürünler el edilerek satışa sunuluyor. Batman'ın Sason ilçesinde de coğrafi işaretli organik çilek üretimi yapılıyor.

çilek-3

Sason ilçesinde Çilek üreticileri havaların soğuması ile birlikte yılın son hasadına başladı. Üreticiler tarafından nisan ayında başlatılan çilek hasadı Aralık ayı itibarı ile sona erecek.

çilek-4

Çilek üreticisi Süleyman Argın 5 dönüm çilek eken bir ailenin yaklaşık 500 bin lira gelir elde edebildiğini belirtti. Çilek üretiminin 10 ve 11'inci aylarda daha verimli olduğunu aktardı.

çilek-5

“500 BİN LİRA GELİR ELDE EDEBİLİYOR”

Sonbaharda topladıkları çilekleri Doğu ve Güneydoğu illerine göndererek kilosunu 50 liradan satışa sunduklarını ifade eden çilek üreticisi Süleyman Argın, “Çilek hasadına nisan ayında başladık. Çilek, ilçemizde 10 ve 11'inci aylarda daha verimli oluyor. Çünkü bu aylarda havalar mevsim normallerinde devam ediyor. Meşhur olan organik Sason çileğimiz en fazla Doğu ve Güneydoğu illerine gönderiliyor. 5 dönüm çilek eken bir aile yaklaşık 500 bin lira gelir elde edebiliyor. Devletimiz bizlere destek verirse daha fazla üretim yapabiliyoruz” dedi.

çilek-7

“ÇİLEK ÜRETİMİ İLÇEMİZDE DEVLET DESTEĞİYLE BAŞLADI”

Çilek üretiminin Sason'da 600 ailenin geçim kaynağı olduğunu belirten İbrahim Değirmenci, verimli geçen 3 mevsimlik çilek sezonunun sonuna geldiklerini belirtti. Değirmenci, “Nisan ayında başladığımız çilek hasadını kasım ayında devam ettirerek aralık ayı sonlarında don düşmesiyle birlikte sonlandırıyoruz. Çilek üretimi ilçemizde devlet desteğiyle başladı. Çilek üretimi sayesinde geçimimizi sağlayabiliyoruz. Buradan gidip başka yerlerde çalışmaktansa kalıp kendi köyümüzde çalışarak geçimimizi sağlamayı tercih ediyoruz. Son hasadımızı Diyarbakır, Şanlıurfa gibi yakın illere göndererek satışa sunuyoruz. Organik olduğu için kimyasal ilaç veya gübre kullanmıyoruz. Bundan dolayı tadı, kokusu ve rengi çok güzeldir. Çilek sayesinde ilçede yaklaşık 600 aile geçimini sağlıyor. Biz burada işçi de çalıştırıyoruz. Burada her tarlada yaklaşık 10 kişi çalıştırıyoruz” diye konuştu.

Editör: İhlas Haber Ajansı