Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Takoran Vadisi, Karacadağ ve yeni bulunan Sin tapınağıyla Şanlıurfa turizmine katkı sağlayan en önemli ilçe konumunda fakat şehrin önde gelenleri Siverek ilçesine yapılası gerekilen gerekli yatırımı...

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Takoran Vadisi, Karacadağ ve yeni bulunan Sin tapınağıyla Şanlıurfa turizmine katkı sağlayan en önemli ilçe konumunda fakat şehrin önde gelenleri Siverek ilçesine yapılası gerekilen gerekli yatırımı yapmıyor.

Siverekli vatandaşlar Güneydoğu bölgesine ayrılan ödeneklerin bir kısmının Siverek ilçesine ayrılmasını ve Turizmlerinin şahlandırılmasını istiyor.

KARACADAĞ

Karacadağ Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde yeralan Güneydoğu Anadolu Bölge'sinin bu en yüksek dağı sönmüş volkanik bir dağ olmasının yanında Türkiye'nin en geniş alana yayılmış volkanik dağı olan Karacadağ kış aylarında Kayak Turizmiyle güneydoğunun uladağ görevini üstleniyor.

Çevre illerinden ve Şanlıurfa’dan ziyaretçi alan Karacadağ yatırımcılarının olamaması nedeniyle günü birlik ziyaretçilerinden verim alamamakla birlikte tesisilerinde yer alamaması ziyaretçilerini zora sokuyor. Karacadağa yapılacak bir yatırımla Şanlıurfa’nın kış turizmiyle şahlanacağı gözlemleniyor.

TAKORAN VADİSİ

Takoran Vadisi, küçük koyları ve 20 kilometre uzunluğundaki doğal mağarasıyla henüz keşfedilmemiş bakir vadi, görenleri hayran bırakıyor.

Fırat Nehri'nin oluşturduğu vadi, Siverek'e 40 kilometre uzaklıkta, nehir üzerinde yarım ada gibi gözüken Baki Mahallesi'nden başlayıp, Adıyaman'ın Gerger İlçesi'ne kadar uzanıyor. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden sonra Türkiye'nin en büyük 3'ncü eğik askılı asma köprüsü olan, Nissibi Köprüsü'yle birbirine bağlanan ve Fırat Nehri'nin sularını kucaklayan iki yaka boyunca devam eden Takoran Vadisi, serin sularının altında 1992 yılında Atatürk Barajı'nın yapılmasıyla birlikte sular altında kalan birçok tarihi yapıyı içinde saklıyor.

Fakat Takoran vadiside hak ettiği değeri ve tanıtımı görmüş değil.

SİN TAPINAĞI

Siverek ilçesine bağlı Başbük Mahallesi'ndeki kazı çalışmalarında, yaklaşık 3 bin yıllık Yeni Asur dönemine ait tapınak bulundu. Yetkililer tarafından bulunan tapınağın Yeni Asur dönemine tarihlenen yani günümüzden 3 bin yıl önceye dayanan bir Sin Mabedi olduğunu belirtilirken bu Sin tapınağı ile ilgili Şanlıurfa’da hiç bir tanıtım ve bilgilendirme yapılmadı. Siverekli vatandaşlar Siverek ilçesinin en eski ilçelerden biri olduğunu ve Siverek ilçesinin görmesi gereken ilginin görmediğini savunuyor.

MİLLETVEKİLLLERİ NEREDE?

Şanlıurfa son yıllarda tarihi ve turizmiyle ilgi görmeye başlamışken Siverek ilçesininde Turizimle şahlanmasını isteyen Siverekliler Şanlıurfa’ya hizmet eden milletvekillerinin ve yerel yönetimin ellerini tasın altına koymadığını belirtiyor. Siverek ilçesinin koltuk sevdalısı siyasetçilere ihtiyacı olmadığını aktaran vatandaşlar Siverek ilçesinde tarımın olmadığını tek kalkınmalarının turizm olacağını savunuyor.

Milletvekillerinin Siverek ilçesine giderek Karacadağı, Takoran Vadisini ve sin tapınağının bulunduğu alanlarlada inceleme yapması gerektiğini söyleyen vatandaşlar seçimden seçime siyasetçi ağırlamak istemediklerini vurguluyor.