Çevre illerde yaşanan doğal affet, savaş, göç gibi olayları yakından takip eden muhabirler savaş ortamında hissettiklerini ve yaşadığı zorlukları Urfanatik muhabirine aktardı.

Savaş ortamının en masum bireyleri olarak kadın ve çocukların çok etkilendiğine dikkat çeken muhabirler başka bir savaşın olmaması temennisinde bulundu.
Demirören Haber Ajansı muhabiri Ali Leylak ile İhlas Haber Ajansı muhabiri Şinasi İnan savaş ortamında yaşadıkları zorluklara değinirken bir yandan da barış çağrılarında bulundu.

olan çocuk ve kadınlara çok üzülüyorum. Savaşın s’sini bilmeyen küçücük bebekler canice katlediliyor. Oysaki onlar o kadar masum ki hiçbir şeyden haberi olmayan bireyler, artık savaş insanların gözlerini ne kadar köreltmiş bilemiyorum. Gazeteci olarak savaş ortamında o kadar göz yaşı döktük ki küçücük bedenlerin ölümü anne ve babaların çaresiz bekleyişleri ben o anları unutamıyorum. Yüzlerce insanın öldüğü benim üzerimde o kadar etki etmez ama bir çocuğun ölümü beni çok etkiler.” dedi.
DAHA DÜŞÜNÜN"

Genç gazetecilere tavsiyelerde bulunan İnan daha sonra sözlerine şu şekilde devam etti: “genç muhabir arkadaşlarımızdan elbet savaş muhabiri olmak isteyenler olacaktır diye düşünüyorum eğer çocuğunuz varsa bu kararı bir kez daha düşünmenizi isterim. Orada ki atmosfer kolay değil, orada ne ile karşılaşacağınız belli değil ve bazen aileniz sizi sadece televizyondan izleyip haberdar olabiliyor. Orada yeri geldiğinde aç kalıyoruz, bir yandan savaş ortasındayken bir yandan da haber aktarma izleyicileri bilgilendirme hedefindeyiz.” Şeklinde konuştu.
için maalesef bu tür olaylara da tanıklık ediyoruz. Öte yandan da ajans muhabiri olduğumuz için bu gelişmeleri yakından takip etmek zorundayız. Daha önce 2003’te ırak savaşını takip ettim, ondan sonra Suriye savaşının ilk patlak verişini tüm dünyaya bizzat kendim duyurdum. Çevremizde olan çoğu olaya ister istemez tanık oldum. Zorlandığım anlar oldu mu? Evet oldu ama insan belli bir süre sonra alışıyor ve olaylara duygusal bakmamamız gerek olaylara o pencereden bakarsak kaybederiz.” İfadelerini kullandı.
Şanlıurfa’da 600-700 bine yakın Suriyeli var. Onlarında hayalleri, umutları vardı ama şuan hala ülkemizde savaş mağdurları olarak duruyorlar.” dedi.

ÖZEL HABER: KADER TOPAL