Şanlıurfa'da, tadı, rengi ve kokusuyla birçok yemeğe lezzet katan, çiğ köftenin "olmazsa olmazı" isot, kavurucu sıcakta uzun ve zahmetli bir sürecin ardından sofralardaki yerini alıyor.

Urfanatik Gazetesi olarak Şanlıurfa’ da yaşayan vatandaşlara isotçu sözünün ne demek olduğunu ve kimlere isotçu denildiğini sorduk. Vatandaşlar birbirinden ilginç cevaplar verdi.

Urfa kültürünü oluşturan unsunlar arasında Türk, Kürt, Arap, Ermeni kültürü vardır. Halk arasında sıkça kullanılan isotçu kelimesi şehrin kültürel kimliğini ön plana çıkarıyor.

Urfanatik Gazetesi muhabiri ve kameramanı olarak bu kez kentte yaşayan vatandaşlara isotçu sözünün ne demek olduğunu ve kimlere isotçu denildiğini sorduk?

Kimi vatandaşlar Urfa’nın yerlisine isotçu derken kimi vatandaşlar ise biberi çok sevdikleri için Urfalılara isotçu diyiyorlar

“URFALILAR İSOT OLMADAN YEMEK YEMEZLER”

Şanlıurfa’nın yerlisine isotçu diyen Mehmet Soylu; Şanlıurfa’ da her kesin yeri farklıdır fakat kent genelinin çoğu’ da isotçu’ dur. İsot olmadan yemek yemezler ben şahsen kendimde öyleyim bir yemekte isot olmayınca kesinlikle yemek yemem, gidip mutlaka biberi bulup alırım ve kendimde Urfa’ nın yerlisiyim” dedi.

“YALAKALIK YAPANLARA İSOTÇU DENİR”

Şanlıurfa’ da yalakalık yapanlara isotçu dendiğinin kanaatinde olan İsmet Erdem; “ Yalakalık yapanlara deniliyor ben şahsen Urfa’nın yerlisi değilim ve kentte de yaşamıyorum” ifadelerinde bulundu.

“FAZLA İSOT YEDİKLERİ İÇİN”

Eski Urfalılara isotçu dendiğini ifade eden Hacı Demir; “ Şanlıurfa’ da şimdi her kes isotçu olmuş fazla isot yedikleri için onlara isotçu deniliyor