Türkiye’de hayat pahalığı ve enflasyon nedeniyle vatandaşlar hayat şartlarından memnun olmadıklarını dile getirdi. Yeni yılla beraber birçok ürüne zam geldi. Günden güne artan hayat pahalığı vatandaşları çıkmaza soktu. Şanlıurfalı vatandaşlar pandeminin ardından dünya ekonomisiyle birlikte Türkiye’nin ekonomisini sarsıldığını belirtti. Eskiden annesini ameliyat ettirmek için 3 ineğini sattığını belirten Halef Yıldırım “ Vatandaşlar sürekli aç, fakir diyorlar, ama öyle bir şey yok aç varsa ben kendim ona yemek yedireyim” ifadelerini kullandı.

“HAYAT PAHALILIĞI SADECE ÜLKEMİZE ÖZGÜ DEĞİL”

Hayat pahalılığı dünya genelinde covid-19 sonra oluştu söyleyen Mehmet Yek:” Dünya genelinde sadece Türkiye’de değil. Tabi bu hastalıkla beraber ister istemez bütün dünyanın ekonomisi sarsıldı. Bizde bu devletin içerisinde yaşayan birer vatandaş devletimize ve milletimize sımsıkı sarılarak ve kenetlenerek aşmak zorundayız. İster istemez hayat pahalılığı bizi etkiledi. Sadece ülkemize, milletimize ve şehrimize özgü değil, dünyanın her yerinde şu an bu problem var. Bunun sorumlusu herhangi bir iktidar, hükümet, siyasi parti ve devletimizde değildir. Doğal afetlerhastalıklardan, depremlerden sora ister istemez hayat pahalılığı oldu” ifadelerinde bulundu.

“İKTİDARIN DEĞİŞMESİ LAZIM”

Hayat pahalılığı beni çok etkiliyor diyen Müslüm Yapıcı:” 5 tane çocuğum var aldığım emekli aylığı beş bin 500 TL aldığım bu parayla kiramı, çocuk mu, geçim mi yapayım. Her şey çok pahalı olmuş 1 kilo et 200 TL, 1 ekmek 4 TL. Eğer iktidar değişirse ekonomi düzelir. Artık bu iktidarın değişmesi lazım 20 yıldır hiçbir şey yapmadı, yapmayacakta. Hangi parti olursa olsun değişmesi lazım. Ekonominin düzelmesi için önce serbest piyasanın kaldırılması lazım, ondan sonra vurguna, yalana son verilmesi lazım. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun” sözlerini sarf etti.

“DEVLETTEN EN GÜZEL ŞEKİLDE YARARLANIYORUZ”

Ben eskiden annemi ameliyata götürmek için 3 tane ineğimi satıyordum söyleyen Halef Yıldırım:” Şimdi ise 100 bin TL ameliyatı bedava yapıyorum. Eskiden fakir insanlar para alamıyordu. Günümüzde ise kömürünü, yiyeceğini alıyor, biz şu an ki tarihten iyi tarih görmedik. Devletten en güzel şekilde yararlanıyoruz, herkesin 4-5 arabası var, vatandaşlar sürekli aç, fakir diyorlar, ama öyle bir şey yok aç varsa ben kendim ona yemek yedireyim. Sadece kendi aralarında bir propaganda var, zorluk var ama çok şükür herkes rahattır.1999 depreminde vatandaşlar enkaz altında çıkarılamıyordu. 11 ilimiz depremden etkilendi çalışmalar bitti ve evlerin temelini başlattı, bundan daha güzel ve iyi bir şey var mı” dedi.

“MEMLEKETİMİZDE BİRLİK VE BERABERLİK YOK”

Abdurrahman Alan ev kiraları 2 bin TL iken şimdi yedi bin TL, bir biber fiyatı 15 TL, şimdi 40 TL olmuş. Her şey baya pahalı olmuş. Ben kendim bir depremzedeyim 11 ilimiz yok olmuş. Millet olarak birbirimize kenetlenmemiz gerekirken cebelerimizin boşaltmaları peşindeler, bizler böyle olmamalıyız. İktidar değişse ’de ekonomi değişmez, kim gelirse gelsin düzelmez. Ekonominin değişmesi için düzgün çalışmaları lazım. Türkiye zengin bir ülke ama bir türlü bunu işletemiyorlar, her şey Avrupa’nın elinde. Ülkemizde bir şey üretiyorsak yüzde altmış, yüzde yetmiş hep Avrupa sahipleniyor. Bizim memleketimizde birlik ve beraberlik yok” ifadelerinde bulundu.
Özel haber :Halime Çiftçi