Son günlerde yaptığı açıklama ve yorumlarla adından sıkça söz ettiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Avukat Nihat Çiftçi, Urfanatik TV’de yayınlanan ‘’Benim Kadrajım’’ Programında Gülizar Gülebak’ın sorularını yanıtladı.

Eski Başkan Çitçi’nin açıklamalarında öne çıkan detaylar…

''ELEKTİRK KESİNTİSİ ÇÖZÜLMELİ,GÜNDEMİMİZDE DAHİ OLMAMALI''

21. Yüzyılda Elektrik kesintilerinin olmaması gerekiyor. Bunun için alt yapıysa alt yapı geliştirilmeli, trafo, güç indirme merkezi ne gerekiyorsa derhal yapılmalı Şanlıurfa bunu geride bırakmalı her yaz bunu konuşuyoruz, gündemimizi meşgul ediyor.

"KAŞMER DAĞI PROJESİNE İFTİRA ATILDI "

Yeri celalettin Güvenç belirlemiş benim başkanlığımda belirlenen bir yer değil, fakat yer doğru bir yer tarım alanı değil tamamıyla dağlık bir alan, düz bir alan alt yapının yapılmasında avantajlı bir alan ve kamuya ait bir alan. Yaklaşık 4 bin küsur dönüm belediyemize yer aldık hazineden aldık parasını ödedik.  Bunun yanında 5 bin dönümde TOKİ orda sosyal konut yapması için yer almıştı. Biz belediyenin ve TOKİ'nin bu yerini kentsel dönüşüm alanı olarak ilan ettik. Kentsel dönüşüme tabi tutulacak olan fakir fukaraya vatandaşımıza burada ev yapılsın diye bu planlamayı yaptık. İddia ediyorum planlamamız Türkiye'nin en iyi planlaması fakat planlama konusunda o projeye iftira atıldı çok büyük yalanlar söylenildi.

‘’ TRAMBÜS PROJEMİZ YANLIŞ DEĞİLDİ’’

Biz yanlış bir proje yapmadık, raylı sistem projesiyle toplu taşımayı çözmek istedik. Projeyi uzmanlar çalıştı iki bakanlığın onayı var. Proje bir bütündür ve iftiraya uğradı. Yalan yanlış kasıtlı algılar oluştu, bu proje dönmüyor denildi trambüs ne kadar uzun olursa o kadar rahat dönüyor proje kurumun projesi yazıktır trambüsler paşa paşa dönüyor. Tamamlamış bir iş de ödeme yapıldı para belediyenin hesabındadır. Yanlış bir proje değil bizden sonrada çalışma yapıldı. Benim görüşüm trambüs 24 metre olmalı 18 metreye dönerse trambüs özelliğini kaybeder. 18'e indirdiklerini geleceğini söylediler çalışma devam ediyormuş. Beğenmeye bilirsiniz ama projelere iftira atamazsınız.

‘’MEZARLIK TAŞINABİLİR, AMA KARAKÖPRÜYE MEZARLIK ŞART’’

Bizim dönemimizde başlayan bir durumdu, mezarlıklar yol yapımı için kaldırılabilir. İnancımız gereği İslamiyet'e dini unsurlara uygun bir şekilde tanışabilir. Karaköprülülerin bir talebi vardı. Ben Karaköprü de doğmuşum büyümüşüm orada yatan benim atam dedem. Biz o zaman vatandaşla konuştuk onlar bize yol için mezar tahliyesi yapılabilir dedi.

Dolayısıyla biz Karaköprü Belediyesindeyken Güllü bağ mahallemizde bir mezarlık çalışması yaptık. Benden sonraki gelişmeyi söylüyorum oradan vazgeçildi. Biz büyükşehirken bu defa orası Konut’a yakın dendi vazgeçilme sebeplerinden biri bu hatta itiraz konusu oldu hatta dava konusu oldu Belediye başkanımız Metin Baydilli kendi isteğiyle yapmadığı bir şey değil.  Onu farklı bir şekilde değerlendiririz dedik konutlardan uzak kızlar sınırları içerisinde 750 dönüm yer aldık arkadaşlarımız biliyor orası Karaköprü'nün mezarlığıdır dedik. Benden sonra ki arkadaşlarımız orayı konur olarak planlamış Karaköprü’ de karşı çıkmış Karaköprü ‘ye ait bir mezarlık alanın kesinlikle olması lazım İslam ve usullere uygun yine Karaköprü sınırlarına taşınabilir.