Türkiye'nin 8'inci büyük şehri olan ve en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa'da,  kangren haline dönüşen ve sağlık alanındaki hizmetlerin yetersizlikleri vatandaşları isyan ettirdi.

Şanlıurfa’daki hastanelerde birçok yandal poliklinik bulunmuyor. Olan kliniklerde de tedavi olmak isteyenler 182’yi aradıklarında en az 20 gün sonrasına randevu alabiliyor.  Sıra alan vatandaşlar bir ay boyunca  MR ve ultrason sırasına gün bekliyor.

için Gaziantep’e giderken gastroloji için hastaların Adana’ya götürüldüğü belirtildi.

“PARASI OLMAYAN ÖLSÜN MÜ?”

Urfa’da gittiği hastanede teşis konulmayan babası için il dışına çıktığını söyleyen Murat Kaya: “babamın kalp rahatsızlığı vardı Urfa’da hastaneye götürdüm kaç kez parça alınmasına rağmen bir teşhis konulmadı ve acil ameliyata almamız gerekiyor denildi ama il dışında başka bir hastaneye gittik. Orada teşis konuldu ve aslında olan durumun tedaviyle de çözülebileceğini söylediler. Örneğin burada imkanlar iyi olsaydı ben başka illere gitmek zorunda kalmazdım. Başka illere gidebilmen için belli bir bütçeyi gözden de çıkarman gerekiyor. Peki adamın bir bütçesi yoksa ilaç alabilecek parası yoksa nasıl başka bir ilde doktora gidecek o zaman bu hasta ölsün parası olmayan ölsün varmı böyle bir şey?” diyerek sitem etti.

daha iyi teklif sunsa ben oraya giderim.” şeklinde konuştu.
Son zamanlarda kimse Urfa’da hastaneye gitmiyor bunun neden işte böyle bir şey bilmediklerinden. Üniversite hastanesini zaten demiyorum bile fişlerde adları yazıyor ama muayaneye gelince asistanları muayane yapıyor. Harran Üniversitesi Hastanesi zaten işini baştan aşağı boşluyor. Sadece asistanlara yaptırıyor bu çocuklar daha bir şey bilmezken bunlar halkın sağlığını nasıl emanet edebiliyor anlamıyorum.” İfadelerini kullandı.

ÖZEL HABER:KADER TOPAL