Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

Viranşehir’de Ormancılık Günü'nde 10 Bin Fidan Toprakla Buluştu (2)

İlçedeki okullarda toplamda 10 bin fidan toprakla buluşturulurken, etkinliğin merkezinde Dinçer İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen fidan dikimi yer aldı.

Viranşehir’de Ormancılık Günü'nde 10 Bin Fidan Toprakla Buluştu (3)

Etkinliğe katılan Viranşehir Kaymakamı Kemal Ülkü, öğrencilerle birlikte fidan dikerek çevre bilincine dikkat çekti.

Viranşehir’de Ormancılık Günü'nde 10 Bin Fidan Toprakla Buluştu (4)

Kaymakam Ülkü, doğayı korumanın ve geleceğe yeşil bir miras bırakmanın önemine vurgu yaparak, "Her dikilen fidan, sadece doğa için değil, aynı zamanda yarının dünyası için bir umut ışığıdır. Hep birlikte bu dünyayı daha yeşil ve sağlıklı bir yer haline getirebiliriz," dedi.

Viranşehir’de Ormancılık Günü'nde 10 Bin Fidan Toprakla Buluştu (5)

Kaymakam Ülkü’nün öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, büyük bir katılımla yapıldı. Öğrenciler ve öğretmenler, coşkulu bir şekilde fidanları toprakla buluşturdu.

Viranşehir’de Ormancılık Günü'nde 10 Bin Fidan Toprakla Buluştu (6)

Editör: İbrahim Çakmak