URFANATİK- Ramazan ayında Tarım ve Orman Bakanlığı, Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar ve Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar listesini güncelledi.

Bakanlık tarafından yapılan denetimlerde Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar listesine tatlı ürünleri yer aldı.

Ramazan ayında gıda ürünlerinde yaşanan sahtekarlıklara bir yenisi daha eklendi. Sucuk, peynir ve zeytinyağında tespit edilen hilelere bir de baklavada eklendi.

Fıstıklı Baklava

Türkiye'de en çok tüketilen şerbetli tatlılardan biri olan baklavada son zamanlarda çeşitli hilelere rastlandı. Daha önce baklavanın içinde bezelye ve ıspanak gibi malzemeler bulunurken, bu kez baklavadan çıkanlar şaşkınlık yarattı.

Baklavanın içinden bu defa bezelye ve ıspanak yerine ayçiçeği çekirdeği çıktı.

Urfanatik.com olarak Şanlıurfa'da tatlı satışı yapan Yusuf Ericek'e mikrofonumuzu uzatarak iyi bir baklavanın nasıl anlaşılacağını, baklava alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini sorduk.

Fıstıklı Baklavaa

Mikrofonumuza konuşan Yusuf Ericek, vatandaşları baklava alırken ürünlerin kaliteli olmasına dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Hidradenitis Suppurativa Nedir Hidradenitis Suppurativa Nedir

Ericek, gıda denetimleri konusunda Tarım ve Orman Müdürlüğüne teşekkür ederek bu tür denetimlerin sıklıkla yapılması gerektiğini söyledi.

Baklava-1

 “DAHA UCUZA KAÇMAK İÇİN YAPILAN ŞEYLER”

Baklava hilelerinin bazı iş yerlerinde olduğunu söyleyen Yusuf Ericek, “Genellikle baklavada çok hile görülüyor fıstığın yerine bezelye kullanan da, glikoz kullananda var.

 Baklavada daha ucuza kaçmak için yapılan içine bezelye ve ıspanak ekleyen de oluyor biz fıstık ekliyoruz böyle bir şeyi önermiyorum ve yapılmaması lazım.

Baklavaya bezelye ve ıspanak konulduğunu duydum fakat ayçiçeği çekirdeğini kullandıklarını ilk defa duyuyorum” dedi.

Yusuf Ericek'

“BİRKAÇ KERE BU HİLELERLE KARŞILAŞTIM”

Yusuf Ericek, “ Baklavanın içine ayçiçeği çekirdeğini duyduğumda çok şaşırdım. Fıstık zade, sarma, fıstıklı baklava, bunlara şu an rağbet var. Fıstık kurudur ama bezelye tam yeşil ve yumuşak olur.

 Bezelye ve fıstık ile yapılan fıstığın görüntüsü aynı olur tadından da fıstık olmadığını anlayabilirsiniz. Birkaç kere bu hilelerle karşılaştım.

Tarım ve Orman Müdürlüğünün bu denetimleri sık sık yapmasını istiyoruz. Denetimler içinde teşekkür ederiz” diye ifade etti.

Kaynak: HALİME ÇİFTÇİ