Solmaz, bölgelerde ve bölgedeki deprem, sel, toprak kayması, çığ gibi doğal afetlerle birlikte yayılmaların yayıldığı da karşı karşıya kalındığını ifade etti. Sağlık sisteminin en önemli ve hassas programlı görev alanında acil sağlık hizmetleri çalışanlarının fedakarlıklarının takdire şayan olduğunu söyledi. Salgın, deprem ve sel felaketi gibi acil durumun canını kurtarmak için mücadele veren tüm acil sağlık hizmetleri çalışanlarına teşekkürlerini iletti.
Acil Sağlık Hizmetleri'nin ülke genelinde tüm ilin ve ücra noktalara kadar ulaşan ve 24 saat kesintisiz hizmet veren bir sistem olduğunu vurgulayan Solmaz, acil sağlık enerjisinin depolanması için çeşitli ulaşım araçlarının bünyesinde barındırıldığını ve teknolojik alt yapısıyla ona göre hazır olduğunu belirtti.
Şanlıurfa'da 64 istasyon, 100 kara ambulansı, 3 kar paletli ambulans, 3 adet 4 sedyeli ambulans, 1 obez ambulansı ve 2 bebek ambulansının bulunduğu yerlerde Solmaz, profesyonel sağlık ekiplerinin kent merkezinde 10, yolculukta ise 30 dakika içinde vaka yerine ulaşma kapasitesi 95 olduğunu söyledi.
Ayrıca, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Abdulkadir Kısmet de Balıklıgöl platosunda stantta yaptığı konuşmada, Acil Sağlık Hizmetleri Haftası'nı kutlayarak, 112'nin faaliyetlerini tanıtım amaçlı bilgilendirme ve uygulamalı ilk yardım merkezde eğitimlerini yaptıklarını belirtti. Ayrıca, kişiden 112 Acil Çağrı hattının gereksiz aranmaması ve ambulansın geçiş öncesindeki saygı gösterisi konusunda duyarlı olmalarını istedi.