Değerli okuyucular, Bu hafta Şanlıurfa'da düzenlenen 2.Uluslararası kitap fuarından yola çıkarak, hayatımızda ne kadar kitap okuyoruz ve okumaya ne kadar değer veriyoruz. Öncelikle kitap nedir ve neye yarar...Kitap; Bir konuyu ve ya...
Değerli okuyucular, Bu hafta Şanlıurfa'da düzenlenen 2.Uluslararası kitap fuarından yola çıkarak, hayatımızda ne kadar kitap okuyoruz ve okumaya ne kadar değer veriyoruz. Öncelikle kitap nedir ve neye yarar...Kitap; Bir konuyu ve ya bir bilgi alanı üzerinde yada belirli bir amaç için yazılmış, bilginin insanlar arasında yapılmasında birinci planda yer alan bir vasıtadır. Kitap bu yönde insanlığın kağıttan hafızasıdır.
Kitap nedir sorusuna Yeni Zelandalı yazar Jenny Bornholdt şöyle munzip ve felsefi bir cevap verir. “Bir kitap bir kitaptır. Her yaştan okur için şimdi raflarda. “Demiştir.
Kitap; Yaşadığımız bir eve benzer. Nasıl ki evlerimize dış kapılarını açıp içeriye giriyorsak, herkesin evinde değişik bir dizayn ve değişik bir süslemeyle karşılaşıyorsak, kitaplarda birer hazinedir. Kapağını açıp ilk sayfasını okumaya başladığımız zaman bizi beklemediğimiz bir maceraya sürükler...Yüzyılların deneme ve araştırmalarından faydalanmak için çok okumalıyız. Herşeyi okul kitaplarında beklememeliyiz. Elimize geçen her hangi bir kitabı, dergiyi ve ya bir gazeteyi alıp okumalıyız. Muhakkak size hitap edecek bir bilgi ve ya sizi ilgilendirecek bir konu vardır.
Uygar, kültürlü ve donanımlı biri olmak için çok okumalıyız...Kitap okuyan biri "düşüncelerim gelişti. Hayatı ve insanları daha iyi kavrayabiliyorum. Yaşama gücüm, hayata karşı cesaretim daha çok artı. "Diyebilmeli...O zaman okumak boşa girmemiştir. Bir kitabın nasıl ve ne kadar süre zarfında okumak durumuna geldiğini biliyormusunuz? Yazarlar bir kitabı yazacak konuma gelebilmek için uzun yıllar bir çok kitap okur ve araştırmalar yapar. Yaşadığı yıllar boyunca kazandığı tecrübe ve güçlü birikimlerle bir kitabı yazmaya başlar...Başladığı yazılarını ortalama olarak ancak iki ve üç yıllık bir uğraştan sonra kitap haline getirirler...Ama biz maalesef önümüzde duran kitapların kapaklarını açmaya aciz bir durumdayız. Boş zamanların çoğunu yararlı olmayan ve bilgi aktarmayan televizyon programlarının karşısında geçirmek yerine, kitap okuyarak değerlendiren bir kişi edindiği bilgileri topluma aktararak toplum içinde etkin bir kişiliğe sahip olur...Millet olarak daha fazla okuyup ve okutmaya yönlendirmeliyiz..."Her kitap yeni bir hayattır. Nerde kitap orda bilgi" Sözümle Daha çok kitap okumanız dileğiyle...
Allah'a emanet