Kaza, Samsun'un Kavak ilçesi, Samsun - Ankara karayolu, Yosunlu mevkii meydana geldi.

İddiaya göre, İstanbul'dan Giresun'a giden Şahin Çayan idaresindeki 28 ADP 531 plakalı yolcu otobüsü direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu yoldan çıkarak su kanalına girdi. Ardından arızasından dolayı yol kenarında park halinde bulunan ev eşyası yüklü 34 FHS 815 plakalı kamyona çarpan otobüs su kanalının kenarına çıktı.

Kazada otobüs şoförü Şahin Çayan olay yerinde hayatını kaybetti. Otobüste bulunan 16 yolcu ise yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Samsun'daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Birecik’te Polis ve Jandarmadan Sıcak Dakikalar: 4 Tutuklama! Birecik’te Polis ve Jandarmadan Sıcak Dakikalar: 4 Tutuklama!

Kazayı yara almadan atlatan bir yolcu, İstanbul'dan Giresun'a cenazeye gittiğini, uyuduğu sırada büyük bir gürültüyle uyandığını ve araçta büyük bir panik yaşandığını ifade etti.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: İhlas Haber Ajansı