Teknoloji

Şanlıurfalılar dikkat! Uyurken sakın bu hatayı yapmayın

Sıcak yaz aylarında ısınan telefonlar ve patlayan bataryalar tedirginlik yaratıyor. Telefon tamircisi Sezgin Şefkatlı telefonlarımızı sıcak aylarda dikkatsiz kullanmanın yangına sebep olabileceğini belirtti.

Abone Ol

Yaz aylarının en büyük problemi sürekli ısınan telefonlar. Artan sıcaklar sonrası vatandaşların bataryaların alev alması ve patlaması gibi şikayetlerde bulunduğu görülüyor.

Uzmanlar telefonları şarj ederken dikkat etmemizi, belirli saatler dışında telefonu asla şarja takılı halde bırakıp uyumak gibi hatalar yapılmaması için uyardı.

Urfanatik mikrofonlarına konuşan Telefon tamircisi Sezgin Şefkatlı, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

“2-3 SAATTEN FAZLA ŞARJ EDİLMEMELİ”

Telefon tamircisi Sezgin Şefkatlı, şarj sürelerine değinerek; “ Şanlıurfa da yaşadığımızı düşünürsek çok sıcak bir memleket burası. Telefonlara çok dikkat etmemiz gerekiyor. normal şartlarda 5-6 saat şarja taktığımız telefonu yazın sıcak  2-3 saate düşürmeliyiz aksi takdirde patlayarak eve zarar verebilir, kişinin kendisine de zarar verebilir Sabaha kadar şarjda kalmamalı kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir nokta. Daha önce çok fazla olaylar oldu. Telefonlar patlayarak birçok büyük probleme sebep olabiliyor” vatandaşı uyaran söylemlerde bulundu.

“YANGINA DAVETİYE”

Uyurken telefonları kendinizden uzak tutun uyarısı yapan Telefon tamircisi Şefkatlı; “Telefonlarınızı yastık altınıza koymamamlasınız, şarjdayken de oynamamalısınız çünkü oynarken farkında olmadan kabloyu bükerek yıpranarak aşınmasına ve açılmasına sebep olabiliyoruz bu da yangın gibi çok büyük sorunlara yol açıyor” ifadelerini kullandı.

“YENİ MODELLER CEP YAKIYOR”

Telefon tamircisi Sezgin Şefkatlı, son olarak;

“Yeni modeller çok pahalı fiyatlar çok yüksek. Vatandaş eski telefonunu kullanmayı tercih ediyor. mümkün olduğunca yeni modellerden ziyade eski modelleri öneriyoruz. Cihaz fiyatları yüksek olduğu gibi bozulduğu zaman da çok yüksek fiyatlarla tamir ediliyor. 15-20 bin TL cihazı tamir etmek nerde 2-3 bin liraya tamir edip kullanmak nerde. Vatandaş yüksek bedeller ödeyerek yenisini almak yerine daha az bir parayla kendi bozulan cihazını yaptırarak kullanmayı tercih ediyor.”