Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde vatandaşlara alışveriş esnasında “gereksiz pahalı bulduğunuz neler var” sorusunu yönelttik.

Şanlıurfalılar İçin Gereksiz Pahalı Ürünler (2)

Vatandaşlar özellikle temel ihtiyaçlara yapılan fahiş zamlardan yakındı ve kendilerine sunulan fiyatların etik olmadığını savundu.

Sadece bir tek ürünün değil genel olarak her şeyin pahalı olmasından şikayetçi olan vatandaş ayakkabı, kıyafet ve gıda sektöründe yapılan zamların kendilerini mağdur ettiğini belirtti.

Şanlıurfalılar İçin Gereksiz Pahalı Ürünler

Bir annenin çocuklarıyla birlikte herhangi bir sosyal aktiviteye dahil olamadığını, alışveriş yaparken dahi zorlandığını ve bir çanta alamamaktan yakınması dikkat çekti.

Urfanatik mikrofonlarına konuşan Şanlıurfalılar ekonomi ve enflasyona değinerek gereksiz pahalı bulduklarını dile getirdi.

“MADDİ DURUMU İYİ OLMAYANLARA ALLAH YARDIM ETSİN”

Özellikle giyesilerin gereksiz yere pahalı olduğunu beyan eden İbrahim Öztürk, “ Her şey gereksiz pahalı mesela giysiler bir pantolon alıyorsun fiyatlar 1.000 liradan başlıyor 1.200, 1,300’e kadar çıkıyor. Ayakkabı alıyorsun 800, 1.000 civarı oda bunlar gereksiz pahalı şeyler gelişi 200, 300 olur belki üstüne eklersin 500’e atarsın ama 1.200, 1.300 bana fazla geliyor. Ekmek çok pahalı ben fırıncıyım, bizim işimize geliyor pahalı olması ama bir yandan kötü bir ekmeğin 8 lira olması bu gün yarın 10 lira olacak bence çok pahalı biz orta kısımız mesela zenginler, fakirler var onlar nasıl yapacak bilmiyorum Allah yardımcıları olsun” dedi.

İbrahim Öztürk

“KİMSE GEÇİNEMİYOR”

Fiyatların yüksek olduğunu dile getiren Güler Erbil, “Her şey çok pahalı çocukların kıyafet, ayakkabısı 400,500 lira gereksiz pahalı temel ihtiyaç kıyafet, yemek sektörü de aynı şey çok pahalı ben şimdi 3,4 çocukla dışarıda yemek yemeye gidemiyorum çok pahalı. Market alış verişimi dört dörtlük yapamıyorum eve istediğim her şeyi alamıyorum çok yüksek geliyor fiyatlar. Biz 9 kardeştik babam bir maaşla bize bakabiliyordu gayet güzel geçiniyorduk ama şimdi kimse geçinemiyor. Evi olanda geçinemiyor olmayanda geçinemiyor” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa OSB Yer Tahsisi İçin Kriterler Belirlendi Şanlıurfa OSB Yer Tahsisi İçin Kriterler Belirlendi

Güler Erbil

“MİLLETE VİCDAN, MERHAMET YOK”

Yeme, içme ve barınma gibi temel ihtiyaçların pahalı olduğunu vurgulayan Mehmet Demir, “Gereklide gereksizde ne desen pahalı bir tavuk döneri diyelim tavuğun maliyeti bellidir ortadadır ama bakıyorsun bir dürüm 200 lira çok gereksiz zaten kilosu bellidir ne gerek var içine koyduklarında iki gıdım ettir. Temel ihtiyaç yemektir, içmektir, giyinmektir, barınmaktır bunların hepsi pahalı. Ben bir toptancıyım ben bir ürünü 33 liraya satarken yan dükkânda 45 liraya satıyor haklı bulmuyorum ki hiçbir pahalılığı yani maliyet belidir her şey ortada ama adamlar istediği fiyatı üstüne ekleyebiliyor rahatlıkla, bu serbest ekonomisi şöyle bu milletin eline hiç bir şey bırakmamaları gerekir millete biraz vicdan merhamet yok kalmamış. Maliyeti 1 lira alırken 10 liraya rahatlıkla satabiliyor” sözlerini sarf etti.

Mehmet Demir

“2025’TE HER ŞEY İKİ KATINA ÇIKACAK”

2025 yılında ürünlerin iki katına çıkacağını söyleyen Mahmut Ülger, “ Çağımızda enflasyonun yüksek olduğundan dolayı gerek yok ikinci bir elbisenin ikinci bir ayakkabının alınmasına mevcut olan işinizi görür ama onlarda hakkımızdır almalıyız çeşit olarak bulundurmalıyız, maalesef yaşadığımız ülkenin dramatik hali belli ortada garantili olan ihtiyaçlar var yani olmazsa olmazlar tabi ki bir diş macunu aşırı pahalı olması etik değildir. Pahalılık, enflasyon, artışlar, zamlar bunlar 2025’te göreceksiniz kat sayı olarak çok çok fazla artacaklar. Gereksiz pahalı dediğimiz, tuvalet kâğıdının pahalı olmasına karşıyım bir diş fırçasının, diş macununun mevcut kullanan insanların düşük seviyedeki kullanılan diş macunları da olabilir mesela, bir bulaşık deterjanının, temizlik ürünlerinin çok aşırı pahalı olmasının da bir anlamı yok, ıslak mendillerinin, temizlik ürünlerinden feryat ettiğim için diyorum farklı farklı bakış açıları da var bilemem” ifadelerinde bulundu.

Mahmut Dülger

Editör: Seher Ağaç