Sizler buradan yazdıklarımı okuyorsunuz fakat okuma alışkanlığı ne yazık ki gün geçtikçe yerini sosyal medyaya terk ediyor.
Değerli okuyucular.
Sizler buradan yazdıklarımı okuyorsunuz fakat okuma alışkanlığı ne yazık ki gün geçtikçe yerini sosyal medyaya terk ediyor. Böyle olunca da insanların kitap okuma, okuduğunu anlama ve kitabın tamamını okuma zevki gittikçe azalıyor.
Geçenlerde 20-26 Mayıs tarihleri arası Siverek Belediyesi'nin bir yayınevine organize ettirdiği kitap fuarına ben de 25 Mayıs'ta kitap fuarına iştirak ettim. Davet edilen yazarlar, programdaki tarihlerine göre Siverek'in güzel mekânında stantlarını kurup okuyucularını beklediler. Siverek Belediyesi’ne ve organizede bizzat yer alan yayınevine çok teşekkür ediyorum.
Fakat gel gör ki iyi tanıtımı olmayan ve afişleri halkın göreceği yerlerde yer almayan kitap fuarı, aradığım yoğunluğa erişemedi ve benim gibi diğer yazarlar da inanıyorum ki hayal kırıklığına uğradılar.
Tamam, belki organizasyonun sahibi yayınevi ikramlarını yaptı. Fakat bizim aradığımız okuyucu kitlesiydi, onu da yeterince bulamadık bu beni çok üzdü. Çünkü Biz kitaplarımızı uzun ve meşakkatli bir yol da ve basım sürecinden sonra ortaya koyuyoruz. An oluyor. Hayal dünyamızı ve yaşanmışlığı kaleme alıp, okuyucuların beğenisine sunmak istiyoruz. Yazarlar her zaman, okuyucu kitlelerinin çok olacağını hayal ederek, düşünce tüneli içerisinde, düşüncelerini ve, sosyal hayatın içinde bulunduğu problemleri veya yaşanmış olayları kalemle alır, yayınlarlar. Hele kitap yazmanın bu pahalı dönemde kitap basmanın zor olduğu biz yazarlara zevk de verse, okuyucuların bunu yeteri kadar değerlendirmediği kanısındayım.
Tamam!
Kitap yazmak bir sanattır, ama kitap okumak ve bu sanatı hobi olarak uygulamak halkın zevklerinin arasından çıkmış sanıyorum. Bunun da en büyük nedeni sosyal medya ve internet olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Siverek Belediyesi Kültür Müdürlüğünün bu organizasyonunun, diğer ilçe belediyelerine de örnek olacağını düşünüyorum.
Kitap okuyan insanların, daha çok merhametli ve insani yönünün ağır bastığını düşünüyorum.
Okuyan insanların, toplum ve yaşam kurallarına, saygılı olduğu kanaatindeyim. Bugün birçok evlerimizde kitap raflarımız ve hatta kütüphanelerimiz var. Sorduğumuz zaman hepsini okudun mu, "Hayır çocuklarım için biriktiriyorum" cevabı ortaya çıkıyor. Eğer bir ebeveynin kendisi okumuyorsa çocuğuna nasıl kitap okuma alışkanlığı kazandıracaktır.
Kısacası kitap okuyan kitlenin artması ve okuma alışkanlığının tekrar zirvelere çıkması için, hepinizi bu gayrete davet ediyorum. İlçe belediyelere de sesleniyorum senede bir de olsa kitap fuarı düzenleyiniz. "Bir nal bir at kurtarır" misalinde olduğu gibi, belki bir okuyucu anlayarak okumuşsa, bir aileyi belki de bir kitleyi kurtarabilir.
Saygılar sunuyorum.