2012 yılında Urfa'nın da içinde olduğu 13 il büyükşehir olmuştu. Büyükşehir olunca gerçekten büyüdük mü evet büyüdük ancak bitki büyüdü saksı da büyüdü mü acaba? Büyükşehir olunca neler değişti Urfa'da? Bir başkan...

2012 yılında Urfa’nın da içinde olduğu 13 il büyükşehir olmuştu. Büyükşehir olunca gerçekten büyüdük mü evet büyüdük ancak bitki büyüdü saksı da büyüdü mü acaba?

Büyükşehir olunca neler değişti Urfa’da? Bir başkan dörde çıktı ve o oranda yardımcı ve encümen sayıları arttı. Belediyeye ait makam-hizmet araçları da dört katına çıktı. İş dağılımı paylaşması genişletildi…

Bu tür istatistiki artışlar oranında sistematik gelişmelerde neler değişti.

Öncesi ve 5 yılın ardından bugün itibariyle büyükşehir binamız zaten eski yerinde ancak hala diğer ilçelere ait Kaymakamlık, Belediye, Milli Eğitim, Emniyet, Nüfus, Tarım, Şuski… kurumlarına ait müstakil oturaklı yapılar yapılamadı.

Bugün Eyyübiyeli bir öğretmen Eyyübiye’de olmayan bir Milli Eğitim’e ulaşmak zorunda. Şuskiye işi düşen bir vatandaş hangi yerleşkesine gidecek, kafalar karışık.

Belediyelere gidecek bir vatandaşımız hangi ek hizmet binasında işini halledecek. Şu an yıllar geçmesine rağmen hala insanlar nereye gideceğini bulmak için bina bina dolaşmak zorunda kalıyor.

Birde bu arsa problemi neden aşılamıyor. Büyükşehirle diğerleri arasında bir iletişimsizlik mi var acaba. Kamu malları ortak mallarımızdır. Atıl durumdaki eski binalar, koca arsalar, lojmanlar devletin hangi kurumuna ait olursa olsun değerlendirilmeli veya kamulaştırma yapılmalı bu problemler çözülmeli, özellikle Eyyübiye’de tüm kurumlara olduğu gibi kalabalık ilkokullar için de bir an önce arsa temin edilip yeni okullar yapılmalı.

Sistemler çözüm bulmak için seri bir içleyişte olmalıdırlar.

İşleyişin oturması adına bir 5-10 yıl daha bekleyecek gibiyiz. Ama üzülüyoruz. Sürekli komşu illeri konuşmaktan yorulduk. Urfa gerçekten de sahipsiz mi? Toplam kalitemizin artması adına tüm STK-Siyaset ve Kamu-Yerel yönetimlerin el ele vermesi zamanı gelmedi m?

Saygılarımla…