Doğa, pek çok canlıyı ele alarak onların yaşamaları için farklı farklı konumlarla çevrilidir. Sağlıklı bir hayat ve güzel bir çevre bırakabilmek için doğamızı kirletmemeli, kirletenleri uyarmalı ve temiz bırakmalıyız. Elimizden geldiği...

Doğa, pek çok canlıyı ele alarak onların yaşamaları için farklı farklı konumlarla çevrilidir. Sağlıklı bir hayat ve güzel bir çevre bırakabilmek için doğamızı kirletmemeli, kirletenleri uyarmalı ve temiz bırakmalıyız. Elimizden geldiği kadar ağaç dikmeliyiz, ağaçlara ve ormanlara zarar verenleri uyarmalıyız. Doğa, ağaçlar sayesinde güzelleşir ve sağlıklı aynı şekilde dayanıklı kalır. Doğa Allah'ın insanlara sunduğu bir mucizedir. Ağaçların on güzel oksijeni sayesinde, nefes alırız, sağlıklı yaşamamızı sağlar. Doğa, pek çok canlıyı ele alarak onların yaşamaları için farklı farklı konumlarla çevrilidir. Sağlıklı bir hayat ve güzel bir çevre bırakabilmek için doğamızı kirletmemeli, kirletenleri uyarmalı ve temiz bırakmalıyız ki gelecek nesillerde güzel bir dünya ve güzel bir gelecek bırakmalıyız.

Temiz bir çevre, insanın içini açan, ferahlatan, huzurlu kılan en büyük faktördür. Çevrede insanın huzur bulması, onun elindedir çünkü insanlar doğaya zarara vermese ve çevresine özen verip, temiz tutarsa hem daha sağlıklı hem de daha mutlu yaşarlar. Doğa Allah’ın canlılara sunduğu en büyük nimettir. Ama ne yazık ki, bunun tam tersini yaparak çevremizden duyarsız birçok birey var. Sanki onlara görevmiş gibi çevreyi sürekli kirleten toplum ve bireyler her yerde var. Çevremizin kirlenmesinin en önemli faktörü devletlerdir. Eğer devletler kendi vatandaşlarına bir uyarı verse herkes nerde ve ne zaman çevresini temiz tutacağını bilir. Yani doğaya ağaçlara zarar veren yere çöp atan bireylere devlet tarafından ceza verilmeli.

Yani en önemlisi çevre temizliği insanların içinde olacak ve insanlar çocuklarına küçük yaşta bunu çocuklarına öğretmeli ve çevrenin kirletilmesi insanlara ne derce zarar verebilecekleri çocuklarına aktarmalılardır. Örnek çocuklarımıza çöpünü yere atması yerine çöp atması gerektiğini öğretmesek o çocuk büyüdüğü zamanda çöpünü çöp kutusuna değil sokağa atar. Yani anlatmak istediğimi bazı davranışların çocuğumuz daha küçükken onlara öğretmeliyiz ve bunu onlarda bir alışkanlık haline dönüşmesini sağlamalıyız, yani çöpü çöp kutusuna atmasını öğretmeliyiz.

Ama ne yazı ki, çevreyi kirletmekte ve sokağa çöp atmakta üstümüzde kimse yoktur. Yani en ufağından piknik adı altında parklara gidiyoruz. Parkta veya pikniğe gittiğimizi yeri çöp yuvasına dönüştürüp evimize rahat bir şekilde dönüyoruz. Yani en başata bizim bunları yapmayıp ve bunu yapanları da uyarmalıyız. Bizler bu duruma maruz kalmamak için biz biz olalım ve çevremizin temizliğine ve güzelliğine sahip çıkalım.