Eskiyen bir yılı geride bıraktık. Yeni yıla girdik. Herkes bir sevinçle kutlamaya çalışıyor ve iyi dileklerini sunuyor. Bu işin güzel tarafı. Ama sadece işin görsel kısmında. Ya içimizde bitenler. Ya bitirdiklerimiz. Bakın Yılbaşı gecesi...

Eskiyen bir yılı geride bıraktık.

Yeni yıla girdik. Herkes bir sevinçle kutlamaya çalışıyor ve iyi dileklerini sunuyor. Bu işin güzel tarafı. Ama sadece işin görsel kısmında.

Ya içimizde bitenler.

Ya bitirdiklerimiz.

Bakın Yılbaşı gecesi gözüme takılan ve her tarafı duygu yüklü ve ders almamız gereken röportajı aynen size aktarıyorum.

Sokak röportajı yapan bir üniversite öğrencisi, bankın üzerinde yatan çocuğa yaklaşıyor ve soruyor;

-Bu yıl Noel babadan ne istiyorsun?

Çocuk- o kim?

-Hani her yeni yılda geyikleriyle gelir, bacadan girer, hediyeler bırakır.

Çocuk -Ben hiç görmedim. Bizim hediyelerimizi babam getirirdi. Evimizin girişinde bir hol vardı oraya bırakırdı. Önce babamı kaybettik savaşta. Sonra evimizi. Noel baba her kimse ona söyleyin. Çocuklara hediye getirmesin. Hediye getiren babaları geri getirsin. Birde havada kuşları yerdeki çocukları sahipleri öldürmesin der çocuk.

Bir anda 2019 yılına bir gezinti yaptım kendimce ve dünyanın her tarafındaki zulümler, çocuk istismarcıları, yıkılan yuvaları, madde bağımlılığının hızla artması, doymayan siyasetçiler, hukuksuz bir dünya, güçlünün haklı olduğu bir sistem ve sokakta aç, sussuz, evsiz barksız insanlar geldi aklıma ve 2018 yılından 2019 yılına geçişte de güzel dilekler dilemiştik ama bu dünyayı yaşanmaz hale getirenleri n’apacağız onu düşünelim. Ve artık uyuduğumuz o rehavet uykusundan uyanalım bence. Ve o Uyanışı yaşadığınızda, artık uyumakta olanları yargılama ihtiyacı hissetmeye başlarsınız inşallah.

Sonuç olarak bazen üzen, bazen şaşırtan ve bazen de kızdıran ama genellikle duygu karmaşası yaşatan 2019 yılı bitti. Ve artık önünüzde taze bir yıl var. İlk dakikaları bile henüz kullanılmamış bir yıl. İstediğin şekilde kullanıp tüm olumsuzluklara yol verip farkındalığını ortaya koyabileceğiniz bir yıl..

İşte bu yüzden ben de diliyorum ki; Yeni yılda dünyanın tüm silah tüccarlarını, patlayıcı imalatçılarını, insan kaçakçılarını, savaş yandaşlarını, insan öldürmeye programlanmış savaş fırsatçılarını, tüm terör örgütleri ve bu örgütleri yöneten takım elbiseli kravatlı mahkumlarını, din dil ve renk düşmanlarını, doymak nedir bilmeyen siyasetçileri yani kısacası tüm asalakları;

Merhamete mantığa vicdana ve insan olmaya davet ediyorum.

Ve yeter diyorum.

Artık çocuklar ölmesin, Analar ağlamasın, haksızlık hukuksuzluk yapılmasın ve gelen yıl giden yılı aratmasın diyor. 2020 yılının önce ülkemize sonrada bütün dünyaya sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum.