Çok değil, birkaç yıl önce ilçede her gün artan uyuşturucu madde kullanımına dikkat çekmek için "eviniz yanarken avluyu süpürmekten vazgeçin" demiştim demesine ama bu illetle ciddi bir şekilde kimler mücadele etti?

Çok değil, birkaç yıl önce ilçede her gün artan uyuşturucu madde kullanımına dikkat çekmek için "eviniz yanarken avluyu süpürmekten vazgeçin" demiştim demesine ama bu illetle ciddi bir şekilde kimler mücadele etti?

Bana sorsanız; Siverek'te ne nüfusu yoğun aşiretler nede sivil tolum kuruluşları ciddi bir şekilde mücadele etti. Bu konuda zaman zaman polis mücadele etse de yoğun nüfus ve az gelen emniyet güçleri demek ki güçleri bu kadarına yetiyor. Bana göre mevcut genç nüfusa ve halk yoğunluğuna göre burada emniyet güçlerinin sayısı az. Yıllardır gazetecilik yapıyorum eskiden Siverek uyuşturucunun geçiş noktası olduğu için narkotik polisinin mücadelesi basına yansıyordu.

O zaman tek derdimiz esrar kullanımıydı. Kullanım çeşidi o kadar arttı ki bunların arasında kimyasal uyuşturucular var esrar yanlarında masum kaldı.

Tüm uyarılarımıza rağmen bu kentin genç beyinleri yavaş yavaş ölüyor. Bu kentte uyuşturucu kullanımının yaşının 12'ye düştüğü gibi kullanıcılar arasında artık cinsiyet ayrımı da yapmıyoruz, başka bir deyişle bu zehrin pençesine kızlarımızda düşüyor!.

Halk olarak aşiretlerin önde gelenleri olarak her ne kadar bu sorunun büyümemesi için toplantılar yaptıksa da sonuç yok ortada. Kaymakam ve Belediye Başkanıyla yapılan geniş katılımlı toplantılarda birinci madde elektrik kesintisi, ikinci madde su üçüncü madde yol. Bu sorunlar var, su, yol ve elektrik kesintileri halkın yaşamını zora sokuyor halk mağdur, bunlar gerçek ama ölümcül bir gerçeğimiz var. Her ne kadar sohbetlerde bundan dert yansak da ciddi boyutta halkın temsilcisi olan muhtarlarımız bağırarak şunu söylemeliydi, "Ya Allah aşkına bu genç yıkıma bir dur deyin, devlet millet el ele vererek bunu nasıl çözeriz?" demelerini beklerdim muhtarlardan.

Değerli muhtar dostlarım, saygıdeğer aşiret önderleri  derdimiz yol su değil.. Yolunuz bir yıl sonrada olsa siyasetçiler mutlaka yapacaktır. Susuz kalan insanlarınızın ve  hayvanlarınıza su ihtiyacını tankerlerle  yani taşıma suyunla giderebilirsiniz, bir müddette sonra DEDAŞ  elektrik arızalarınızı giderebilir..

Bir bakın çevrenize uyuşturucu illetinin pençense düşmüş mahalleliniz nelere sebep oluyor yavaş yavaş siz fark etmeden nasıl ölüyor?  Sadece kendisi ölmüyor, bizi de kahreden eylemler yapıyor. Kimi cinayet işliyor, yuvasını dağıtıp çocuklarını perişan ediyor, kimi yaşadığı evi ateşe veriyor ailesini ortada bırakıyor ve sayamadığım daha birçok bağımlılığın neden olduğu eylemler ve bu insanlar artık kendilerine ailelerine zarar verdiklerinin farkında değiller. Uyandıklarından belki pişmanlık duyarlar, lakin kafaları hoş olduğunda kendirlerini "Alamut kalesinin cennetinde sanıyorlar" Bizim acil derdimiz bence; ne yol, ne su, nede elektriktir. Bizim asıl derdimiz Siverek halkıyla top yekûn mücadele ederek bu geçleri sahte cennete gitmeden sahiplenmektir.

Buradan başta ilçe kaymakamız, belediye başkanımız, kırsal ve merkez mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları, gönüllü aşiret önderleri bir araya gelmeli. Çözüm ne ise uygulanmalı, sadece toplantılarda sözler söylenmemeli ve en önemlisi o sözler havada kalmamalı.

Son olarak şunu belirtmek istiyorum, farkında değilsiniz eviniz yanıyor, bırakın avluları süpürmeyi!