Son günlerin Urfa'da ki en popüler kentsel sorunu kanımca trafik çilesidir. Kafanı sağa çeviriyorsun araba sola çeviriyorsun araba insanın artık midesi bulanmıyor değil. Gelin...
Son günlerin Urfa’da ki en popüler kentsel sorunu kanımca trafik çilesidir. Kafanı sağa çeviriyorsun araba sola çeviriyorsun araba insanın artık midesi bulanmıyor değil. Gelin bu trafik çilesini böyle bölge bölge inceleyim. Eğrisi ne doğrusu ne nasıl yapılabilir diye ufakta olsa dikkate alırlar ise katkımız olur.
1.BÖLGE; BALIKLIGÖL PLATOSU –EMİRGAN HATTI
2.BÖLGE; ABİDE-ÇEVİK KUVVET-KARAKÖPRÜ HATTI
İlk bölgeden başlayalım Balıklıgöl platosu ile Emirgan hattı. En önemli trafik problemlerinin başında geliyor. Bu trafik hattına güncel olarak troylebüs de eklenirse 69 trilyon artı önceden yapılan yol ve araç masrafları dahil 100 trilyonu buldu diye düşünüyorum iddaa etmiyorum 100 trilyonu ama 69 trilyon kesin. Bakın birazdan dile getireceğim ama şuan çevik kuvvette yapılan yonca şeklinde yollar ve Narlıdere kavşağı 69 trilyon civarında yapılıyor.’ ’Büyüklerimiz daha iyi düşünür ağam’’ diyerek konuyu çok irdelemiyorum. Yani bu hatta alternatif yollar açılabilinirdi. Alternatif yol olarak ne derseniz .Bu yol güzergâhında çok fazla ticari alan var evet bu yolu trafiğe ya da sadece troylebüsün kullanacağı yol haline getirirsek orda ki ticaret yapan insanlara büyük zarar vermiş olacağız. İstanbul taksim meydanını biliriz çoğumuz. Sabah belirli saatlerde normal trafiğe açılıp belirli saatten sonra orda ki ticaret yapan insanların işleniri hallettikten sonra bu yolun normal araç trafiğine kapatılıp sadece yaya ve troylebüsün kullanacağı yol haline getirmek sadece bir alternatif olabilir.
İkinci bölge olarak Abide-çevik kuvvet-karaköprü hattı. Hemen konuya girmeden önce bende Karaköprü de ikamet ediyorum. Akşam işten çıktığınızda sanki Urfa’da ki herkes Karaköprü’de oturuyor algısı ya da Karaköprü de çok önemli bir doğa olayı varda birbirimizle yarışıp o hedef noktasına kentsel olarak ilerliyoruz. Yapılan iki adet dal-geç gerçekten orada ki trafik yoğunluğunu çok azalttı trafik kazalarını neredeyse yolların fiziki konumundan kaynaklanan kazaları sıfıra indirdi diyebiliriz. Yeni yapılacak olan memleketimizin de dört gözle beklediği Narlıdere kavşağı ve çevik kuvvet yonca yolu bu bölgeyi rahatlatacaktır. Ama şimdi abideden çıktık gayet ışığa takılmadan ta Narlıdere kavşağını geçtik burada yollar 4 gidiş 4 geliş ama ilerideki Karaköprü mezarlığının orda şerit bir anda 2 ye düşüyor buna da mutlaka bir çözüm bulmak gerekiyor. İleride öyle gözüküyor ki Karaköprü belediyesi oralarda da bir dal-geç projesi kanımca olacaktır.
Memleket olarak yanlış anlaşılmasın ama trafikte biraz olduğundan fazla ağ resif olan bir halkız bunun için trafik çilesinin geçici olacağını ümit ediyorum. Eğer bu çile gerçekte kalıcı olarak memleketimizin kentsel sorunu haline gelirse vay halimize faşo ağa vay.