Toplumsal ahlaki değerler kimilerine göre çökmüş, kimilerine göre de çökmek üzere!
Toplumsal ahlaki değerler kimilerine göre çökmüş, kimilerine göre de çökmek üzere!
Nereden bakarsanız bakın durum iyi görünmüyor.
Toplumsal ahlakın yozlaşması deyince gözler hemen gençlere çevriliyor, konu hemen gençlerdeki ahlak çöküşüne geliyor.
Evet, gençler ahlaklı olmalı doğru ama esnaf ta ahlaklı olmalı, taksi şoförü de ahlaklı olmalı, idareciler ve yöneticilerde ahlaklı olmalı, hâkimler, hakemler ve hekimlerde ahlaklı olmalı, toplumu oluşturan her bir bireyde ahlaklı olmalı ve en çokta ebeveynler ahlaklı olmalı.
AİLE AHLAKI KURSLARI
Bireylerin eğitimi ailede başlar. Ahlaklı ebeveynler, ahlaklı çocuklar yetiştirir, ahlaklı çocuklar ahlaklı nesilleri oluşturur, ahlaklı nesiller de gün gelir dünyayı değiştirir.
Ebeveynlerin ahlaklı olabilmeleri için, bu ahlaka sahip olmaları gerekir. Eğer bu konuda ebeveynlerde bir yetersizlik olursa çocuklarını da iyi bir düzeyde yetiştiremezler. Halk eğitim merkezlerinde ebeveynlere yönelik “Aile Ahlakı” diye derslerinin verilmesi ve ebeveynler ile ebeveyn adaylarının bu kurslara yönlendirilmeleri, toplumsal ahlak düzeyinin artmasında çok iyi bir başlangıç olacaktır.
AHİLİK AHLAKI KURSLARI
Esnaflarımızın müşteriyle iyi ilişkiler kurabilmeleri, onları doğru anlayıp, onlara doğru ürünler veya hizmetler vermeleri ne güzel olur.
Güler yüzlü esnaf, güler yüzlü bir toplumun temel taşı olur.
Esnaflarımızın kendilerini bu yönde geliştirebilmeleri için halk eğitim merkezlerinden “Ahilik ahlakı” dersleri almaları esnaflarımızın kalitesini artıracağı gibi toplumsal ahlaki değerlerin yeniden yerleşmesi hususunda da bir temeli oluşturabilir.
Güzel ahlak toplumu oluşturan her bir bireyin kazanması gereken en temel niteliktir. Güzel ahlaklı insan, iyi insan olur. Ahir zaman denen bu zor zamanda en çokta güvenilir, iyi insanlara ihtiyaç duymuyor muyuz?
Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in dediği gibi
“İyi insanlar, iyi atlara binip gitti.”
O iyi insanların geri dönmeleri dileğiyle.